ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ
Super League 2 | Football League
Super League 2 | Football League

ΑΡΘΡΑ SUPER LEAGUE 2

Βοσνιάδης: Ενίσχυση με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά

Συνέντευξη σε τοπική ιστοσελίδα της Πτολεμαΐδας παραχώρησε ο Αλέκος Βοσνιάδης, με αφορμή την παρουσία των Χανίων στην περιοχή, αλλά και το πέρασμά του (2007-08) από τον ιστορικό Εορδαϊκό.

Ο έμπειρος προπονητής της χανιώτικης ομάδας αναφέρθηκε στην προσπάθεια την περσινή η οποία ευελπιστεί να συνεχιστεί και φέτος με το επιθυμητό, όμως, αποτέλεσμα.

Οσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση ο Α. Βοσνιάδης έκανε λόγο για δύο θέσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνουν προσθήκες με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Για το θέμα αυτό συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε δύο θέσεις που πρέπει να ενισχυθούμε και πιστεύω ότι θα έρθουν καλοί παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά αλλά το σημαντικό για μας είναι ότι υπάρχει βάση από την περσινή ομάδα, μείνανε πολύ παίκτες από το περσινό κορμό τους οποίους δώσαμε μάχη για να τους κρατήσουμε, το πετύχαμε και μείνανε τα παιδιά που θέλαμε.

Τώρα το σημαντικό είναι τα παιδιά που θα έρθουν να μπουν γρήγορα στην ομάδα να αποκτήσει αυτή τη χημεία που λέμε εμείς οι προπονητές και να μπορέσει να κάνει πράγματα γρήγορα γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι οι νίκες και τα καλά αποτελέσματα στην αρχή βελτιώνουν την ψυχολογία και κάνουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα».

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως παρουσιάζεται στο e-ptolemeos:

Ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν είναι άγνωστος στα ποδοσφαιρικά στέκια της Πτολεμαΐδας αφού την περίοδο 2007-08 βρέθηκε στο πάγκο του Εορδαϊκού με την ομάδα να “χτυπά” την πόρτα της Β΄ Εθνικής. Δημιούργησε φιλίες και αυτό φάνηκε τώρα που βρέθηκε στην περιοχή για την προετοιμασία των Χανίων στην οποία είναι προπονητής τα τελευταία 3 χρόνια.

Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της ομάδας και μιλήσαμε μαζί του. Μας μίλησε για τη προετοιμασία της ομάδας, τι έφταιξε πέρσι και δεν ανέβηκαν τα Χανιά, οι προσπάθειες που έγιναν για αυτό μετά, τους στόχους της νέας περιόδου αλλά και για πώς του φάνηκε ο κόσμος της Πτολεμαΐδας.

Ερ: Κύριε Βοσνιάδη σας καλωσορίζουμε στην περιοχή. Μια περιοχή που μόνο άγνωστη δεν είναι σε εσάς αφού έχετε διατελέσει προπονητής στον Εορδαϊκό.

Α.Β.: Ευχαριστώ πολύ για την τιμή, εννοείται ότι είμαι σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο για μένα, έχουμε φίλους πολλούς, έχουμε περάσει πολύ καλά εδώ και με την ομάδα είχαμε κάνει πολύ πορεία και είναι χαρά μας γενικά που βρισκόμαστε στην πόλη.

Ερ.: Να ξεκινήσω αρχικά ρωτώντας πώς πήρατε την απόφαση να έρθετε στην Πτολεμαΐδα για προετοιμασία;

Α.Β.: Κοιτάξτε, είχαμε κάνει κάποιες επιλογές για προετοιμασία, είχαμε δει τον Βώλακα, είχαμε περάσει και από εδώ αλλά εμάς μας ενδιέφερε να είναι πολύ καλή η διαμονή όπως είναι το ξενοδοχείο εδώ, όπως και οι συνθήκες και ό,τι μας προσφέρουν οι άνθρωποι.
Από εκεί και μετά είχαμε δει 2 πολύ καλά γήπεδα στην εγκαταστάσεις του Ηρακλή Πτολεμαΐδας. Εμείς θέλαμε ακριβώς αυτά. Από την άλλη ήταν και η περίοδος του Σεπτεμβρίου, γιατί ξεκινήσαμε αργά, φοβόμασταν στα βουνά για βροχές και μην έχουμε προβλήματα με λάσπες και βαριά γήπεδα και τελικά επιλέξαμε την Πτολεμαΐδα και πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή.

Είναι ένας προορισμός που πολλές ομάδες δεν τον ξέρουν, δεν ξέρω αν έρθει άλλη ομάδα για να κάνει προετοιμασία εδώ, αλλά όλες οι συνθήκες οι φετινές με τις καταστάσεις που ζούμε, αφού αλλάξαμε πράγματα και στον σχεδιασμό και στη σκέψη αλλά τελικά νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή επιλογή, μια έξυπνη επιλογή.
Τρέξανε και τρέχουν πολύ άνθρωποι από πίσω μας. Από την πρώτη μέρα ό,τι ζητάμε το έχουμε και το κυριότερο είναι ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια στα γήπεδα για να είναι στην κατάσταση που πρέπει και για αυτό ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ηρακλή, αφού κάνανε μια τεράστια προσπάθεια για να μην μας λείψει τίποτα και να κάνουμε μια προετοιμασία όπως την είχαμε φανταστεί.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους του ξενοδοχείου αλλά και του Δήμου που ήρθαν και μας επισκέφθηκαν και ήταν χαρά μας αυτό που έγινε, μας δώσανε τα δώρα τους, μας προσφέρουν το γήπεδο της πόλης σε πολύ καλή κατάσταση όταν είναι να κάνουμε τα φιλικά και γενικά είμαστε ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και όχι μόνο από τους ανθρώπους στο ξενοδοχείο και των εγκαταστάσεων, αλλά και το Δήμο με την κ. Καίδου να μας επισκέπτεται και να μας λύνει ότι προβλήματα προκύπτουν και γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και νιώθουμε δικαιωμένοι για την επιλογή.

Ερ.: Τη περσινή περίοδο η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο. Φέτος ξεκινάτε από εκεί για να κάνετε το βήμα παραπάνω;

Α.Β.: Κοιτάξτε σίγουρα ήμαστε μια ομάδα που αδικήθηκε. Όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα ήμασταν μια ομάδα στο φόρτε της, είχαμε τεράστιο σερί δεν χάναμε πουθενά, και στα Γιάννενα και στη Λιβαδειά και στον Απόλλωνα, μιλώντας για τις ομάδες που ήμασταν αντίπαλοι για τον ίδιο στόχο.
Είχαμε ακόμα 12 αγωνιστικές και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια με τις άλλες ομάδες να έχουν προβλήματα και εμείς στο φόρτε μας.
Εντάξει γίνονται αυτά και πιστεύαμε ότι θα γίνουν 16 ομάδες στην Super League και θα ήμασταν εκεί γιατί το δικαιούμασταν αφού μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους πράγματα για αυτό και επιμέναμε πολύ, πιέσαμε πολύ στο να γίνουν 16 οι ομάδες και να είμαστε και εμείς μέσα αλλά υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τις ομάδες της Super League.
Τελικά ανέβηκε ο Απόλλων εκμεταλλευόμενος την κατάσταση που έγινε στην Ξάνθη που άφησε όλο το ρόστερ της να φύγει. Θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι αφού θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί εμείς σε αυτή τη θέση και στην παραπάνω κατηγορία.
Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο και αυτό που έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή και σαν στόχο είναι να ξανακάνουμε την ίδια πορεία και ακόμα καλύτερη, δηλαδή να είμαστε σε καλύτερη θέση και στο τέλος να αλλάξουμε κατηγορία.
Σίγουρα το έργο μας δεν θα είναι εύκολο αφού έχουμε μπροστά μας μια Ξάνθη η οποία ενισχύεται, υπάρχουν ιστορικές ομάδες όπως η Παναχαϊκή, Ιωνικός, Λεβαδειακός και σίγουρα θα υπάρξει και κάποια έκπληξη που θα προκύψει, γιατί πάντα ξεπροβάλλουν κάποιες ομάδες που δεν τις υπολογίζεις.
Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αφού θα είναι καλές και ανταγωνιστικές ομάδες.
Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα υπάρχει και βελτίωση αφού θα έρθουν και κάποια παιδιά ακόμα μέχρι να ξεκινήσουμε και θα είμαστε μια ομάδα η οποία θα είναι δυνατή και θα διεκδικήσει την άνοδο μέχρι τέλους.

Ερ.: Άρα να υποθέσουμε ότι το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει και θα ενισχυθεί και άλλο.

Α.Β.: Έχουμε δύο θέσεις που πρέπει να ενισχυθούμε και πιστεύω ότι θα έρθουν καλοί παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά αλλά το σημαντικό για μας είναι ότι υπάρχει βάση από την περσινή ομάδα, μείνανε πολύ παίκτες από το περσινό κορμό τους οποίους δώσαμε μάχη για να τους κρατήσουμε, το πετύχαμε και μείνανε τα παιδιά που θέλαμε.
Τώρα το σημαντικό είναι τα παιδιά που θα έρθουν να μπουν γρήγορα στην ομάδα να αποκτήσει αυτή τη χημεία που λέμε εμείς οι προπονητές και να μπορέσει να κάνει πράγματα γρήγορα γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι οι νίκες και τα καλά αποτελέσματα στην αρχή βελτιώνουν την ψυχολογία και κάνουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Ερ.: Πόσο κοντά είναι στην προσπάθεια σας η διοίκηση. Γιατί θεωρώ ότι μια ομάδα αν έχει λυμένο το οικονομικό και οι παίκτες και ο προπονητές δεν σκέφτονται το οικονομικό όλα πάνε πολύ καλά.

Α.Β: Κοιτάξτε ζούμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς κάποιοι μένουν μόνο στη βιτρίνα με τη Super League και δυστυχώς υπάρχουν τεράστια προβλήματα στις πιο κάτω κατηγορίες.

Οικονομικά προβλήματα, κακή οργάνωση, ομάδες που δεν κατεβαίνουν, ομάδες που παίζουν από ανάγκη και κάποια στιγμή και κάποια στιγμή δεν μπορούν να διεκδικήσουν αποτέλεσμα. Χρειάζεται να κάτσει πολύς κόσμος κάτω να προτείνει πράγματα να παρθούν αποφάσεις και τελικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να είναι οι ομάδες που πραγματικά μπορούν να είναι επαγγελματικές.

Δηλαδή είδαμε πέρσι στην Football League μετοχικό κεφάλαιο 30000, δηλαδή δημιουργείς το πρόβλημα μόνος σου. Πραγματικά βάλε τη τάξη τα δεδομένα, βάλε πράγματα σε σειρά, να υπάρχουν μετοχικά κεφάλαια 300, 400, 500 χιλιάδων έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να έχουν και καλύτερη εικόνα σε αυτά. Νομίζω ότι είναι θέμα αποφάσεων που δυστυχώς δεν παίρνονται και βλέπουμε κάθε φορά την ίδια κατάσταση.

Κάθε χρόνο να μιλάμε για αναδιαρθρώσεις με αυτό να πιάνει πάντα γύρω στο Μάρτιο και ενώ είναι ένα πρωτάθλημα σε εξέλιξη αρχίζουν να λέγονται διάφορα. Θα ανέβουν 2 θα πέσουν λιγότεροι θα γίνει κάτι άλλο και εντάξει αυτό έχει κουράσει αφού γίνεται κάθε χρόνο.

Βλέπουμε και ζηλεύουμε πρωταθλήματα του εξωτερικού όπου υπάρχει ένας τεράστιος προγραμματισμός ξέροντας τι θα κάνουν για τα επόμενα 5 χρόνια και εμείς κάθε χρόνο κάτι αλλάζουμε.

Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στις πιο κάτω κατηγορίες γιατί βλέπω ότι υπάρχουν προβλήματα και στη Super League έχει φτάσει στο πάτο. Άρα αυτοί που ασχολούνται αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πρέπει να πάρουν τέτοιες για να γίνει επανεκκίνηση των ελληνικών πρωταθλημάτων.
Ας ευχηθούμε να παρθούν σωστές αποφάσεις και να μη γίνονται κάθε χρόνο επιλογές και προτάσεις που έχουν κάποιο συμφέρον πολιτικό ή εκλογών ΕΠΟ, δηλαδή πράγματα που τα βλέπουμε συνέχεια για να βολευτεί ο καθένας και να μην έχουμε τελικά ουσία και στόχο στις διοργανώσεις μας.

Ευχή μας είναι κάποια στιγμή όλα αυτά να τελειώσουν και πραγματικά και όπως στις προηγμένες χώρες υπάρχει προγραμματισμός να υπάρξει και εδώ. Σε εμάς τώρα υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος που είναι πραγματικός ιδιοκτήτης γιατί στις κατηγορίες τις δικές μας υπάρχουν πολλοί “μπροστινοί”.

Ο Αντώνης Ροκάκης έχει πάρει μια ομάδα από την Α΄ Ε.Π.Σ. Χανίων, την οδήγησε στην Β΄ «χτύπησε» τη πόρτα της Α΄ και έχει όραμα έχοντας οργανώσει πολύ καλά την ομάδα, γίνονται πολλά πράγματα στα Χανιά που μας βοηθάνε πολύ στη καθημερινότητα όπως καλύτερα γήπεδα, οργάνωση, έχει αλλάξει επίπεδο στην ομάδα και γενικά είναι τεράστια η βοήθεια της διοίκησης.

Ευχή μου είναι να είναι έτσι και τα επόμενα χρόνια και το σημαντικό είναι ότι οι ομάδες δεν γίνονται σε μια μέρα αλλά βάζουν τις βάσεις και χρόνο με το χρόνο κάποια στιγμή παίρνουν αυτό που δικαιούνται.

Ερ.: Εδώ βέβαια έρχεται το ερώτημα. Τέτοιοι άνθρωποι όπως ο κ. Ροκάκης, θα τους πω ρομαντικούς που αγαπάνε πραγματικά μια ομάδα με όλες αυτές τις καταστάσεις θα αντέξουν να συνεχίσουν σε αυτό το χώρο;

Α.Β.: Κοιτάξτε εμείς θέλουμε να αντέξουν. Ευχή μας είναι οι καλοί παράγοντες να είναι στο χώρο και να προγραμματίζουν και να βελτιώνουν τις καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά χρόνο με το χρόνο βλέπουμε ότι μπαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο άνθρωποι οι οποίοι του δημιουργούν τεράστια προβλήματα, ζουν με το εφήμερο και ακούμε και παράξενα πολλά.

Ας ευχηθούμε αυτοί, άνθρωποι σαν τον Αντώνη Ροκάκη να υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και πραγματικά τα πρωταθλήματα μας να είναι αξιόπιστα. Είναι ευχή μας και μακάρι τα επόμενα χρόνια να ζήσουμε μια τέτοια κατάσταση. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ζήσε το παράλογο.

Πρέπει να κάνουμε τη προσπάθεια μας όλοι. Επαγγελματίες προπονητές, ποδοσφαιριστές και όλοι όσο είναι γύρω από τις ομάδες πρέπει να κάνουμε τη προσπάθεια μας έτσι ώστε να γυρίσει αυτό που αυτή τη στιγμή μας έχει διαλύσει όλους.
Θέλω να σας ευχαριστήσω κλείνοντας μιας και ήταν χαρά μου που ήρθα στη περιοχή αφού χάρηκα που είδα πολλούς φίλους, εσάς τους ανθρώπους που ήταν εκείνη την ωραία περίοδο του Εορδαϊκού να ευχηθώ αυτή η πόλη να ξαναβρεί τη καλή της ομάδα και να τη ξαναδούμε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα γιατί το δικαιούται η περιοχή.

Ο Εορδαϊκός είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, εγώ τον υπηρέτησα και είναι χαρά μου και τιμή μου που πέρασα από αυτή την ομάδα και νομίζω ότι η περιοχή το έχει ανάγκη και ποτέ να ξέρετε δεν γίνεται επανεκκίνηση μόνο από ένα. Είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι της πόλης, δημοτική αρχή, βουλευτές και όποιος ακόμα είναι από τη περιοχή να κάνουν τη προσπάθεια και να ξαναδούμε αυτή τη σπουδαία ομάδα να παίζει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ευχαριστώ και πάλι τη περιοχή και τους ανθρώπους που μας βοήθησαν σε οτιδήποτε θέλαμε και το ξαναλέω και τη δημοτική αρχή και τους ανθρώπους εδώ του ξενοδοχείου που ήταν εξαιρετικοί και τους ανθρώπους της πόλης αλλά και του Ηρακλή που έκαναν τα πάντα για να ήμαστε ευχαριστημένοι. Τους ευχαριστούμε όλους όπως και εσάς για τη συνέντευξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Advertisement
Κυνηγεσία
Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Advertisement

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ SUPER LEAGUE 2

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.