ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ
Super League 2 | Football League
Super League 2 | Football League

ΑΟ Ξάνθη

Τσετινές: «Λιθαράκι-λιθαράκι θα γίνουμε η Ξάνθη που ονειρευόμαστε»

Δηλώσεις έκανε ο Aθλητικός Διευθυντής του ΑΟ Ξάνθη, Ανέστης Τσετινές που αναφέρθηκε στην πρεμιέρα και επιμέρους σημαντικά θέματα.

Δηλώσεις στον SUPER FM Ξάνθης 88 στα FM έκανε ο Aθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ, Ανέστης Τσετινές που αναφέρθηκε στην πρεμιέρα και επιμέρους σημαντικά θέματα.

“Πώς έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και σας ανέθεσε ο Bill Papas την συγκρότηση του συλλόγου ;”

Ο κύριος Papas έψαχνε να επενδύσει σε μια ομάδα. Αγαπάει το ποδόσφαιρο, τον ενδιέφερε. Υπάρχει μια προσωπική γνωριμία του Bill Papas με τον Γιώτη τον Παναγιώτου ( διευθυντής MGC SPORTS και manager του συλλόγου αναλαμβάνοντας ΚΑΙ το scouting, στενός συνεργάτης του Ανέστη Τσετινέ ). Το ένα φέρνει το άλλο.

Μάθαμε ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα μας. Μπήκαμε στην υπόθεση μιλώντας με τον κύριο Papas για τις προοπτικές του συλλόγου, σιγά-σιγά καταστρώσαμε το σχέδιο δράσης για την αγορά, το ξεκίνημα και όταν ήρθε η ομάδα στα χέρια μας μπήκαμε σε μια σειρά. Ανατέθηκε σε μας το πλάνο που ήταν σαφές και όλα ξεκίνησαν με αυτήν την λογική. Ο Papas μας ρώτησε χαρακτηριστικά αν δεχόμαστε την “πρόκληση” και πλέον με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση και την πρόκληση , μπήκαμε να … “κολυμπήσουμε”. 

“Μιλήστε μας λίγο για το διοικητικό συμβούλιο και τις αρμοδιότητες του” 

Την θέση του Προέδρου την κατέχει ο κύριος Γιαμουρίδης που είναι και διευθύνων σύμβουλος. Κανονικά τώρα είναι πρόεδρος ο κ.Γιαμουρίδης τώρα, στην πορεία όμως θα μπει ο κύριος Papas που είναι ο χρηματοδότης της ΠΑΕ. Είναι ο Φάνης Ουζουνίδης αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος. Ο Καραγκιοζέλης ο Χρήστος μέλος της ΠΑΕ που είναι διευθυντής του οικονομικού τμήματος της ομάδας μας. Υπάρχουν και τρία παιδιά που τα γνωρίζετε όλοι που είναι μέλη. Ο Ανδρέας Γκλαβίνης, η Σοφία Ψωμά και ο Μάκης Τζάτζος. 

“Μια κουβέντα για το τεχνικό team του συλλόγου” 

Προπονητής ο κύριος Πόποβιτς , βοηθός άμεσος ο Γιώργος Μαραντάς, δεύτερος βοηθός ο Arthur Dilles, Κάλατς Ζέλικο και Αλέκος Μαλαδένης προπονητές τερματοφυλάκων, ο Μιχάλης Μαντικός αναλυτής αγώνων και τέλος ο Σκοτ Σμιθ γυμναστής. 

“Πόσοι παίκτες είναι στο σύνολο του ρόστερ” 

Έχουμε γύρω στους 30 παίκτες από τους οποίους κάποιοι είναι να φύγουν, κάποιοι θα έρθουν. Φτιάχτηκε τον Σεπτέμβριο η ομάδα. Με τρία ματς την εβδομάδα, είναι απαιτητική η κατάσταση που και σαράντα να είχαμε θα χρειαζόντουσαν. Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη, κάρτες αλλά και τραυματισμοί να μην υπάρχουν χρειάζεται rotation στην πορεία , δεν μπορεί η απόδοση να μείνει στο ίδιο επίπεδο με μια ενδεκάδα όλη την σεζόν, πρέπει να φρεσκάρεται. Ο προπονητής αυτά πρέπει να τα κοιτάξει σοβαρά αυτά, η ομάδα χρειάζεται να είναι φρέσκια και ανταγωνιστική καθ’όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. 

“Ο Μίλος Πέτροβιτς ο τελευταίος που ανακοινώθηκε μαζί με τον Κέλαβα που ανακοινώνεται σήμερα, θα έρθουν και άλλοι ;”

Θα πάρουμε έναν εξτρέμ και σίγουρα έναν σέντερ-φορ. Ο Μίλος Πέτροβιτς είναι παίκτης που είχαμε κλείσει από τον Σεπτέμβρη, ήταν διακαής πόθος όλων μας και του προπονητή γιατί είναι πολυεργαλείο και δεν μπορούσε τότε να έρθει σπάζοντας το συμβόλαιο του. Έγιναν διαβεβαιώσεις για τον Δεκέμβρη από την ομάδα του ότι θα συμβεί αυτό, όπως και έγινε.

“Ο εξτρέμ φορ και ο επιθετικός θα έρθουν μέσα στην εβδομάδα ;”

Ο εξτρέμ ναι, είμαστε κοντά ( Μυστακίδης , χωρίς να το αναφέρει) , ο φορ πιθανότατα λίγο αργότερα γιατί έχουν γίνει κρούσεις σε παίκτες που θα μας δώσουνε το κάτι παραπάνω και περιμένουμε.

“Τους είναι εύκολο να έρθουν σε μια ομάδα SL2;” 

Συνήθως οι παίκτες που επιλέγουμε να φέρουμε δεν είναι παίκτες Β! Εθνικής, ούτε οι Έλληνες ούτε οι ξένοι. Αυτό γίνεται βάση γνωριμιών με παίκτες και μάνατζερ αλλά και βάση του project που τους παραθέτουμε αλλά και της υγείας που υπάρχει.

“Tα συμβόλαια είναι μονοετή, με αστερίσκο στο να παραμείνουν και στην μεγάλη κατηγορία αν ανέβουμε;” 

Τα συμβόλαια είναι ανάλογα με την ηλικία του παίκτη , βιογραφικό κτλ. Για κάποιους είναι μονοετή, για κάποιους θα είναι ακόμα και εξάμηνα τώρα, για κάποιους είναι διετή. Όλα γίνονται βάση προγραμματισμού και τι περιμένουμε από αυτόν. Μέχρι 31 Γενάρη οι μεταγραφές, υπάρχει χρόνος μετά και για ελεύθερους αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτός ο χρονικός ορίζοντας, τους θέλουμε άμεσα τους παίκτες γιατί αλλιώς μένει πίσω ο προγραμματισμός στο τι ζητάμε. 

“Η ομάδα είναι έτοιμη ; Είχαμε και παύσεις για αυτό, μπορούμε να ανταποκριθούμε ;”

Βέβαια. Οι παίκτες προπονούνται καθημερινά όλους αυτούς τους μήνες παρά ότι υπήρχε ένα μικρό διάστημα παύσεις που κάναμε γκρουπάκια. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε αγωνιστικά. Εκτός από τους τραυματίες που έχουμε ( Ίτσο, Βασίλιεφ) οι υπόλοιποι παίκτες είναι στην διάθεση του προπονητή. Θα είναι ένας “ευχάριστος πονοκέφαλος” για τον προπονητή, θα χρειαστεί ειδική διαχείριση είναι η αλήθεια, σας το είπα από την αρχή πώς το rotation απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε οι παίκτες να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον σύλλογο ώστε όλοι να κερδίσουν με την ζέση τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάθε παιχνίδι. 

“Ο Απόλλων Λάρισας την Κυριακή ; Παγίδες στο ματς ; Έχει έμπειρους παίκτες πάντως”.

Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη ειδικά τώρα που οι παίκτες έχουν να παίξουνε από τον Μάρτη, το ματς έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έμπειρη στην κατηγορία, ξέρει να διαχειρίζεται την έδρα της και τα αποτελέσματα μπορεί να τα πάρει ακόμα και από μεγάλες ομάδες. Σεβόμαστε τους πάντες, δεν φοβόμαστε κάτι και κανέναν, αλλά τους σεβόμαστε. Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θα πάμε να παίξουμε όπως ένα μεγάλο ματς. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Στόχος η νίκη , είναι ξεκάθαρο αυτό. Στόχος άμεση η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα 1. 

“Στο γήπεδο έχετε κάνει εργασίες , πείτε μας μερικά πράγματα για αυτό”

Οι εργασίες σε πρώτη φάση αφορούσαν τον χλοοτάπητα στο γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Έγιναν εξίσου εργασίες στα αποδυτήρια, βαψίματα, ιατρικοί χώροι, νέα μηχανήματα, γυμναστήριο, αποδυτήρια ανακαίνιση σε ότι αφορά το προπονητικό κέντρο. Επίσης έρχονται στα γραφεία επεκτάσεις σύντομα. Σε ότι αφορά το γήπεδο βγήκανε τα παλιά καθίσματα, θα μπούνε τα νέα κόκκινα καθίσματα και ενόψει αυτού έγινε μια συντήρηση στις κερκίδες . Μπετόν στις κερκίδες όπως καταλαβαίνετε. Τα αποδυτήρια του γηπέδου, καταπακτές. Τα καθίσματα πιστεύω μέχρι τον Φλεβάρη θα τοποθετηθούν όλα, λόγω του covid-19 έχουμε κάποιες καθυστερήσεις. Μέχρι τέλη Φλεβάρη και πιο νωρίς έτοιμο το γήπεδο. Θα γίνει περίφραξη του χώρου, δεν μπορεί να είναι ένα γήπεδο ανοιχτό σε όλους όταν δεν έχουμε ματς, θα υπάρχουν δεντράκια, θα υπάρχουν πόρτες , θα γίνει κανονική περίφραξη με κεντρική είσοδο που θα μπαίνουν λεωφορεία κόσμος κτλ.

“Τι έχει στο μυαλό του ο Bill Papas με τους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου, Le Chalet ” ;

“Για το Le Chalet δεν γνωρίζω πολλά αλλά νομίζω πώς δεν μας ενδιαφέρει σαν επένδυση, είναι απαγορευτικό . Δεν έχω κάτι να σας πω ακόμα σχετικά με αυτό. Θα κάνουμε κάποια πράγματα για τις ακαδημίες , ίσως ακόμα και σε άλλο μέρος της Ξάνθης. Νοικιάζουμε τους χώρους στο Le Chalet αλλά στο μέλλον δεν μας ενδιαφέρει η προσέγγιση του. Κοιτάζουμε το κλίμα, την απόσταση από την πόλη, θα κάνουμε κάτι σίγουρα αλλά πάμε προσεκτικά”. 

“Με το πέταλο του γηπέδου;”

Ναι , αυτό θέλουμε να το κάνουμε, είναι μέσα στα πλάνα μας, πολλά πράγματα ξέρετε θα πάρουν την τελική ευθεία τους με τον ερχομό του κυρίου Papas που λόγω των δεδομένων με απαγορεύσεις ταξιδιών από την Αυστραλία . Μετά από έξι μήνες όλα αυτά που ακούτε έχουμε στο μυαλό μας να τα βάλουμε και να τα κάνουμε πράξη. Πρέπει όμως να έρθει ο Bill Papas ώστε να δώσει το τελικό ΟΚ γιατί εκεί μιλάμε για σημαντικότερα έργα σε όλα τα επίπεδα. 

“Η προηγούμενη διοίκηση υστερούσε στο επικοινωνιακό. Δεν τα πήγαινε καλά με τους φιλάθλους, ήταν στα μείον της, θα κάνετε κάτι σχετικά με τον συνδετικό κρίκο κόσμου-φιλάθλων” ; 

Ναι έχουμε αποφασίσει στο μέλλον να βάλουμε έναν τέτοιο άνθρωπο να τρέξει κάτι τέτοιο, δεν έχουμε αποφασίσει ποιος και τι βέβαια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμαστε μια τέτοια κίνηση. Όλοι βέβαια από την μεριά μας είμαστε ανοιχτοί από την ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο στον κόσμο. Αλλά θα μπει στο μέλλον ένα τέτοιο άτομο σε μια θέση αντίστοιχη. Διαρκείας δεν χρειάζεται να βγάλουμε τώρα. Από του χρόνου με όλα τα πράγματα με το καλό να είναι θετικά για αυτό. 

“Πόσα άτομα επιτρέπονται στις αποστολές; Κόσμος θα μπορέσει να μπει με κάποιες προσκλήσεις; Πείτε μας κάποια πράγματα για τις κάρτες μέλους”

Όχι προς το παρόν, θα το δούμε στην πορεία ,τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αυστηρά και δεν θέλει κανένας να ΜΗΝ είναι προσεκτικός, θα τηρήσουμε τα πάντα στο ακέραιο. Αν μπορέσουμε κάτι να κάνουμε…ίσως καμία πρόσκληση αλλά μιλάμε για ελάχιστο αριθμό. Θέλουμε πάντως να κάνουμε το ΚΛΙΚ να έρθει ο κόσμος μας κοντά. Οι κάρτες μέλους είναι ένα σημαντικό κομμάτι για εμάς.

Δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα για εμάς , ούτε ο κόσμος να σκέφτεται ΤΙ προνόμια θα έχει , που θα έχει, αλλά το σημαντικό είναι το ηθικό ζήτημα, η ιδέα της υλοποίησης είναι καθαρά ΗΘΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, να είμαστε ΜΕΛΗ αυτού του μεγάλου συλλόγου. Υπάρχει το γραφείο και το weareaox.gr που ενημερώνει για τα πάντα, αλλά για εμάς είναι ο πυρήνας, αυτό γίνεται και στα μεγάλα club του εξωτερικού.

Θέλουμε να γίνει ένα μεγάλο club ο ΑΟΞ, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, σιγά-σιγά κάνουμε βήματα προς αυτό. Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά και στην ομάδα μας , με υγεία. Χρειαζόμαστε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά για την ομάδα μας , να είμαστε γεροί και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο, να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. 

Πηγή: aox1967

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι λέει η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ για τις παλιές οφειλές

Αναβλήθηκε το ΠΑΕ Χανιά-Δόξα Δράμας

Super League 2: Οι διαιτητές της πρεμιέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Digi App | Ψηφιακό μενού με παραγγελιοληψία για εστατόρια και ξενοδοχεία
Γκούμας | Παραδοσιακά Παστέλια, Μαντολάτα, Χαλβαδόπιτες, Καρύδες, Λουκούμια
Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Advertisement

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΟ Ξάνθη

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.