ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΠΟ – ΕΠΑΕ

ΕΠΟ: Ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση – Πότε γίνεται το μπαράζ ανόδου

Η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ.

Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των  FIFA/UEFA  προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της  FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24  Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές  παρεμβάσεις.

Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαΐου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σειράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαίου 2019.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.

Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια.

Ενεκρίθη η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:

Θερινή περίοδος: επαγγελματίες  ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019

άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019