Ο δήμαρχος Λαμιέων μεταξύ άλλων μίλησε και για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ομάδας τόνισε πως έγιναν λάθη και πως τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα τόνισε πως μέχρι το Σάββατο (5/7) θα γίνουν προσπάθειες ώστε να γίνει διακανονισμός με κάποιους ξένους ποδοσφαιριστές. Αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, τότε οι κυανόλευκοι θα δηλώσουν συμμετοχή στη Super League 2, με τις πιθανότητες πάντως να είναι λίγες. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και θα περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη. Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη για τη νέα σεζόν, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανέφερε πως για να δημιουργηθεί μια ομάδα με στόχο την παραμονή στη Super League 2 χρειάζεται περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, με τα έσοδα να είναι περίπου 200 χιλιάδες. Για τη Γ’ Εθνική χρειάζεται λιγότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ, με τα έσοδα να είναι ελάχιστα, περίπου 20 χιλιάδες.
Ακόμη ο δήμαρχος Λαμιέων αναφέρθηκε σε παίκτες που ήρθαν στην ομάδα μόνο για τα χρήματα, για το γηπεδικό πρόβλημα, αλλά και τη μη αξιοποίηση παιδιών από της ακαδημίες της ομάδας.