Περήφανος που είναι μέρος της οικογένειας του ΠΑΣ Γιάννινα και συγκινημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Βόλο ο Αλέκος Τάτσης.
Ο υπηρεσιακός τεχνικός και προπονητής της Κ 19 του ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε συγχαρητήρια στους νεαρούς παίκτες που έβγαλαν εις πέρας τον αγώνα και έστειλε το μήνυμα στον κόσμο ότι ο ΠΑΣ αλλάξει σελίδα και τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα της Ηπείρου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Τάτση:
«Πριν πω για το αγωνιστικό, όπου οι διαφορές ήταν τεράστιες, θέλω προσωπικά να δηλώσω υπερήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας, της οικογένειας που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι τιμητικό για μένα ότι προπόνησα αυτή την ομάδα, έστω και για μια εβδομάδα. Το ευχάριστο είναι ότι τα παιδιά δεν έβγαλαν κάποιο τραυματισμό, βγήκαν υγιείς από το γήπεδο και αυτό είναι πιο σημαντικό απ’ όλα.
Όσον αφορά το παιχνίδι, οι διαφορές είναι τεράστιες, γνωρίζαμε από πριν ότι θα πάμε σε ένα παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε σε όλο το παιχνίδι πίσω από τη μπάλα, τα παιδιά είχαν λίγο χρόνο να ανταπεξέλθουν και να παίξουν 90 λεπτά παιχνιδιού και μόλις 12 παίκτες.
Παρόλα αυτά είμαι υπερήφανος για τα παιδιά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν και έβγαλαν το παιχνίδι εις πέρας. Κλείνοντας να πω στον υπέροχο κόσμο που έχω βιώσει σαν παίκτης όλα αυτά τα χρόνια ότι ο ΠΑΣ από αύριο θα αλλάξει σελίδα και πλην αυτού του παιχνιδιού που δεν είναι σκόπιμο να το συζητήσουμε περαιτέρω.
Ο ΠΑΣ αλλάζει σελίδα και τα καλύτερα έρχονται. Είμαι τρομερά υπερήφανος για αυτά τα παιδιά και συγχαρητήρια στον υπέροχο κόσμο που μας χειροκρότησε ως το τέλος. Να πω κάτι που είδα και με συγκίνησε πολύ, πηγαίνοντας στην κερκίδα μαζί με τα παιδιά, είδα τους συνεργάτες μου (Ράπτη, Χαρίση) που βοηθήσαμε αυτή την εβδομάδα να βγάλουμε εις πέρας τον αγώνα με δάκρυα στα μάτια και εγώ σαν άνθρωπος επειδή το βίωσα αυτό είπα στα παιδιά να το ευχαριστηθούν και είναι πραγματικά κάτι που μας αγγίζει».
Για το ότι αυτά τα παιδιά είναι ήρωες που έπαιξαν χωρίς προετοιμασία και για το εάν τα παιδιά που δεν είναι επαγγελματίες παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Όσον αφορά το… ήρωες, έτσι τους ανέφερες, έτσι και εγώ χαρακτηρίζω τα παιδιά. Δεν είχαν καν την υπομονή να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα, με τέτοιες συνθήκες που παιδιά που είναι στην Κ17. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά γιατί από αύριο Θεού θέλοντος αναλαμβάνει ο κύριος Κούστας και αυτός θα αποφασίσει αν μείνουν παίκτες από τις υποδομές ή όχι».
Για το τι είπε στα παιδιά όλη αυτή την εβδομάδα: «Εμείς προσπαθήσαμε να περάσουμε στα παιδιά ότι το παιχνίδι το σημερινό και μόνο που κατέβηκε να παίξει για αυτό το παιχνίδι δεν είναι απλά άθλος αλλά κάτι το ακατόρθωτο. Η ομάδα έπρεπε να κατέβει γιατί αλλιώς θα είχε πρόστιμο και κάποια μείον στο πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε να τους πούμε ότι πρέπει να το χαρούν και να βγουν υγιείς από το γήπεδο. Πέρα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, προέχει η υγεία. Δύσκολο να βγάλουν 90 λεπτά απέναντι σε μια ομάδα Super League που δουλεύει ήδη ενάμιση μήνα στο γήπεδο, έχει κάνει φιλικά. Για μένα θα μείνει στην ιστορία αυτό που έγινε σήμερα, είμαι υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια αυτή. Οι παίκτες που θα πλαισιώσουν αυτή την ομάδα πάνω απ’ όλα θα πρέπει να τιμήσουν τη φανέλα γιατί είναι βαριά και να ματώσουν για τη φανέλα και τον κόσμο».
Για το εάν ο ΠΑΣ είναι σε καλό δρόμο να στελεχωθούν οι Κ17 και Κ19: «Αυτή τη στιγμή ούτε η Κ19 ούτε η Κ17,περισσότερο η Κ19 γιατί έφυγαν κάποια παιδιά, δεν γνωρίζω αν κάποια παιδιά μείνουν στην ΠΑΕ, οπότε πρέπει ένας αριθμός να καλυφθεί. Μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε ποιοι παίκτες θα στελεχώσουν τις δυο ομάδες».
«Μεγάλη τιμή να φοράω το περιβραχιόνιο»
Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο Αλέξανδρος Δούμας στάθηκε στη δύναμη που άντλησαν οι παίκτες από τον κόσμο, χαρακτήρισε τιμή να φοράει το σήμα και το περιβραχιόνιο του ΠΑΣ και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε τόσος κόσμος σήμερα στο γήπεδο και μας στήριξε, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και στον πρόεδρο για όλο τον καιρό που μας στάθηκαν και βοήθησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα».
Για το πως βίωσαν το ματς με την ατμόσφαιρα που υπήρχε στην κερκίδα: «Ξέραμε ήταν ένα δύσκολο ματς απέναντι στον Βόλο, ο κόσμος έδωσε δύναμη στα παιδιά και σε όλους τους παίκτες, το παλέψαμε μέχρι το 90’ και κάναμε ό,τι μπορούσαμε».
Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να μείνει στην ομάδα, ενώ άλλοι πρώην συμπαίκτες του έφυγαν: «Δέθηκα με την ομάδα και τους φιλάθλους, τον κύριο Γιώργο (Ντάσιο) και με όλους, ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα και είμαι χαρούμενος που έμεινα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».
Για το πώς βίωσε το συναίσθημα να μπαίνει ως αρχηγός του ΠΑΣ στο «Ζωσιμάδες»: «Είμαι χαρούμενος, τιμή μεγάλη να φοράω τη φανέλα και το περιβραχιόνιο του ΠΑΣ Γιάννινα».
Πηγή: passports