Οι υποσχέσεις δεν έγιναν πράξεις, οι παίκτες εγκαταλείπουν και το χρέος μεγαλώνει – Ο ΠΑΣ Γιάννινα βιώνει το απόλυτο διοικητικό και αγωνιστικό αδιέξοδο
Σκηνικό διάλυσης επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους παίκτες να έχουν πλέον το νόμιμο δικαίωμα να αποχωρήσουν, καθώς οι υποσχέσεις της διοίκησης για πληρωμές δεν τηρήθηκαν. Η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι δραματική, με τον σύλλογο να κινδυνεύει με απόλυτη αγωνιστική και οικονομική κατάρρευση.
Όπως ενημερώθηκαν χθες από τον γενικό αρχηγό, Γιώργο Ντάσιο, δεν προβλέπεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στα διοικητικά. Οι προπονήσεις σταματούν επ’ αόριστον, και ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν θα περιμένει ή αν θα αποχωρήσει.
Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αποστείλουν προειδοποιητικό εξώδικο. Αν δεν εξοφληθούν μέσα σε 10 ημέρες, έχουν το δικαίωμα να κάνουν προσφυγή και να μείνουν ελεύθεροι – ακόμα και όσοι έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.
Το πρόβλημα είναι διπλό. Πρώτον, ο ΠΑΣ κινδυνεύει να μείνει χωρίς κορμό, καθώς οι πιο έμπειροι δύσκολα θα παραμείνουν. Δεύτερον, η ομάδα –αν χάσει την άδεια συμμετοχής λόγω οφειλών– θα έχει περιορισμούς στις μεταγραφές και μόνο τρεις παίκτες άνω των 25 ετών στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Η ανανέωση των φετινών συμβολαίων θα ήταν η μόνη ελπίδα διατήρησης κάποιας αγωνιστικής συνέχειας, αλλά και αυτή απομακρύνεται.
Επιπλέον, οι μαζικές προσφυγές θα προκαλέσουν νέα οικονομική αιμορραγία στον σύλλογο. Τα ποσά που θα επιδικαστούν στους παίκτες θα συνοδευτούν από τόκους και δικαστικά έξοδα, μεγαλώνοντας το ήδη επιβαρυμένο χρέος.
Η ατέρμονη διαπραγμάτευση για την αλλαγή διοίκησης αποδεικνύεται καταστροφική και για τους Χριστοβασίληδες, αλλά και για οποιονδήποτε επενδυτή θέλει πραγματικά να βάλει τάξη. Η τελευταία –κατά τα φαινόμενα– ελπίδα είναι η πρόταση του Ηπειρώτη μάνατζερ, Γιώργου Φάρρα, ο οποίος δείχνει διάθεση να βοηθήσει, όμως όπως πληροφορούμαστε, η υπομονή του δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα.
Στο μεταξύ, το τοπίο παραμένει θολό. Οι διαρροές είναι συγκεχυμένες, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να πηγαίνουν μπρος-πίσω, και η ομάδα κινδυνεύει να μπει στον Ιούνιο χωρίς παίκτες, χωρίς διοίκηση, και χωρίς πλάνο για την επόμενη μέρα.
Με πληροφορίες από super-fm