ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ

ΑΡΘΡΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη για όλους και για όλα!

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ έδωσε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Νίκο Τσεκούρα.

Αναλυτικά η ομιλία του Νίκου Τσεκούρα στη συνέντευξη Τύπου, προς τα ΜΜΕ, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου (Ιάσων Χατζής, Γιώργος Πέγιος, Δημήτρης Μουρτζίνος, Κυριάκος Κυριακόπουλος, Αλέκος Μεταφτσής, Ζάκος Σαχίνης και Νίκος Κάβουρας):

“Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας όχι μόνο στην σημερινή συνέντευξη τύπου του Συλλόγου μας αλλά γενικότερα όλη τη χρονιά. Ίσως να γίνουμε λίγο  κουραστικοί αλλά θεωρούμε  χρήσιμο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή για να μπουν κάποια γεγονότα σε μια χρονική σειρά και να μπορέσουν οι φίλαθλοι να κατανοήσουν τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ότι πούμε είναι η αλήθεια και η αλήθεια στο τέλος επικρατεί όσο και πικρή να είναι.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον σύλλογο μας και για όλους εμάς που έχουμε την τιμή να είμαστε στην διοίκηση του ερασιτέχνη ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937. Και είναι σημαντική γιατί φτάσαμε στο τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε τα τελευταία χρόνια, μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, για να μπορέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα  να ξανασταθεί στα πόδια του μετά τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 8 χρόνια.

Αναφέρομαι στα 8 τελευταία χρόνια, γιατί σε αυτό το διάστημα, μετά την παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στην Super League και στο Europa League, για πρώτη φορά στην ιστορία του,  την περίοδο 2011-2012 δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα, την περίοδο 2012-2015 παρά την προσπάθεια που έγινε ο στόχος της ανόδου απέτυχε και το 2015-2016   στον μέσον της αγωνιστικής περιόδου η ομάδα μας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Football League,μετά από εκείνον τον ντροπιαστικό, για την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, αγώνα  με την Αναγέννηση Καρδίτσας τον Ιανουάριο του 2016, αγώνα που εμείς μάθαμε ότι θα γίνει το πρωί εκείνης της Κυριακής και ενώ ετοιμαζόμασταν να υποδεθούμε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη για την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας .

Αυτή η περίοδος, κύριοι,  έχει υπευθύνους, αυτούς  που διοικούσαν τον σύλλογο οποίοι μέχρι σήμερα δεν βγήκαν ποτέ δημόσια να πουν καθαρά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου τι συνέβη και από το σύνθημα «ή τώρα ή ποτέ» φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση δηλαδή στο «ποτέ» και στη διάλυση. Και να υπενθυμίσουμε στους χιλιάδες φιλάθλους ότι από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου τις προηγούμενες ημέρες, πριν την αποφράδα εκείνη Κυριακή, του διασυρμού της ομάδας μας με τη Καρδίτσα, με ενέργειες μελών της ομάδας μας είχαν εξευρεθεί χρήματα για αν δοθούν στους παίκτες αλλά ο τότε γενικός αρχηγός  κος Πέτρου μας ενημέρωνε ότι οι παίκτες ζητούσαν όλα τα λεφτά που τους όφειλε η ΠΑΕ διαφορετικά  δεν θα κατέβουν στον αγώνα. Αυτά για την ιστορία. Δια μαγείας φυσικά και χωρίς να πάρουν χρήματα κατέβηκαν εννέα παίκτες με το γνωστό αποτέλεσμα.

Αντίθετα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 υπήρχαν δηλώσεις, στον τοπικό τύπο, διοικητικών  παραγόντων και με συνέντευξη Τύπου, ότι όχι μόνο είναι όλα ταχτοποιημένα αλλά η ομάδα θα κάνει και μεταγραφές ώστε να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα, ενώ γνώριζαν,(ίσως κάποιοι από τους διοικούντες να μην γνώριζαν) ότι από τον Οκτώβριο του 2015, είχαν σταματήσει να καταβάλλουν την δόση στην Εφορία και στο ΙΚΑ από την ρύθμιση του νόμου Ορφανού, με αποτέλεσμα να χαθεί η ρύθμιση, να αναβιώσουν τα χρέη και μαθηματικά να οδηγηθούν στην αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους και στην διάλυση της ομάδος.

Ποιος κορόιδευε ποιον;

Ποιος έδωσε εξηγήσεις και ζήτησε έστω ένα συγνώμη από τους κατόχους διάρκειας και όσους έδωσαν χορηγίες εκείνη την χρονιά. Με την ξαφνική διάλυση της ομάδας, αναγκάστηκαν πολλοί Βολιώτες παράγοντες και όχι μόνο, που οικονομικά μάτωσαν για να λειτουργεί η ομάδα μας , να βρίσκονται υπόλογοι  για χρέη της ΠΑΕ, στην Εφορία, στο ΙΚΑ, σε προμηθευτές και ακόμη και σήμερα να βρίσκονται στα ποινικά δικαστήρια για υποθέσεις της ΠΑΕ.

Μια ομάδα που για ογδόντα ολόκληρα χρόνια ανέδειξε αθλητές κοσμήματα  για την πόλη μας, μια ομάδα που την αγάπησαν χιλιάδες φίλαθλοι, μια ομάδα που την διοίκησαν παράγοντες με κύρος και αξιοπρέπεια, μια ομάδα που η κοινωνική της προσφορά στην κοινωνία του Βόλου είναι τεράστια και ανεκτίμητη, διαλύθηκε ξαφνικά, και παραλίγο οριστικά, χωρίς κάνεις να αναλάβει την ευθύνη, χωρίς να δώσει κάποιος μια εξήγηση στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Από τον Ιανουάριο του 2016 και μετά η διοίκηση του Ερασιτέχνη ανέλαβε το βαρύ έργο να διασώσει ότι είχε απομείνει μετά την καταστροφή. Εδώ να υπενθυμίσουμε την συνάντηση που προκάλεσε στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο κος Μπέος, προκειμένου να μας προτρέψει να συναντηθούμε με τον κο Καλογιάννη, τότε Πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ και τον δικηγόρο του ΠΣΑΚ  κο Αλαφραγκή, που διαχειρίζονταν τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών. Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι ο κος Καλογιάννης την επόμενη ημέρα από τη συνάντηση παραιτήθηκε από Πρόεδρος. Εμείς αρνηθήκαμε, γιατί διαπιστώσαμε ότι η απόφαση της διοίκησης για την διάλυση της ΠΑΕ ήταν οριστική, έκανε μια προσπάθεια ο κος Γιάννης Θεοδωρίδης χωρίς να έχει κάποιο θεσμικό ρόλο, δυστυχώς μάταιη.

Για τον σκοπό αυτό, δηλαδή να δούμε την επόμενη μέρα της ομάδας μας, από το ΔΣ του ερασιτέχνη ,  συστήθηκε μια τριμελής επιτροπή , από εμένα τον Αλέκο Μεταφτσή και τον Νίκο Κάβουρα. Στην αρχή ακούσαμε πολλά, χωρίς να έχουμε δώσει δικαίωμα σε κανέναν και χωρίς λόγο, μας υποτίμησαν, μας είπαν ότι “δεν θα πάτε ούτε μέχρι την Στυλίδα”, ότι  “δεν σας ξέρει κανείς” , “ότι θα χαθείτε στην Αθήνα” και όλα αυτά τα ωραία που κατά καιρούς ακούμε.

Εμείς όμως, προς απογοήτευση όλων αυτών, με όπλο την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου, πήγαμε και μετά την Στυλίδα, φτάσαμε στην Αθήνα , πολλές φορές  εκείνο το διάστημα, μας γνώρισαν και γνωρίσαμε αξιόλογους ανθρώπους  στην ΕΠΟ , στην ΓΓΑ ,  στο Υπουργείο Αθλητισμού ,  τον κο Κοντονή, στην ΕΕΑ τον κο Παπαλακη , στην Βουλή  την υπεύθυνη αθλητισμού της ΝΔ κα Καραμανλή (μέσω του βουλευτή κ. Χρήστο Μπουκώρο), την τότε Υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενημερώσαμε τους τότε βουλευτές του Νομού, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Μάκη Μπαλή και Κατερίνα Παπανατσιου, διοργανώθηκε σύσκεψη στο Υφυπουργείο με όλους αυτούς παρόντες , συνεργαστήκαμε, παράλληλα, με την διοίκηση του Εργοτέλη και έναν εξαίρετο παράγοντα τον κο Γεώργιο Βρεντζο, που είχε το ίδιο πρόβλημα με εμάς, όλοι αυτοί κατανόησαν το πρόβλημα μας, μας άκουσαν με προσοχή, βοήθησαν ο καθένας από την πλευρά του και πετύχαμε  αυτό που ίσως κάνεις δεν περίμενε να γίνει.

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά την δυσμενή συγκυρία εκείνης της περιόδου, λογω της αποχώρησης του και όσων προέβλεπε ο ΚΑΠ, αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία την περίοδο 2016-2017 χωρίς το βαρύ πρόστιμο των 50.000 ευρώ και την αφαίρεση των 6 βαθμών που προβλέπονταν , ενώ μέσω της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής , μπήκε ειδική παράγραφος στο Νόμο ότι , όταν θα ξαναγύριζε ο σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες. δεν  θα αναβιώσουν  τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ (μαζί ο Εργοτέλης και η Παναχαϊκή).

Στην συνέχεια κάναμε  προσπάθεια με βάση το μετοχολόγιο που μας δόθηκε, να καλέσουμε τους μετόχους για σύγκλιση Γ.Σ. με σκοπό την εκκαθάριση. Η προσπάθεια μας απέτυχε γιατί ούτε το μετοχολόγιο που μας δόθηκε ήταν το σωστό ούτε οι μέτοχοι ανταποκρίθηκαν.

Επειδή ο νόμος ορίζει ότι ΠΑΕ που υποβιβάζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα είτε βαθμολογικά είτε μετά από αποχώρηση τίθεται αυτόματα σε εκκαθάριση, ζητήσαμε μέσω της δικαστικής οδού, λόγω του ότι εκ του νόμου κατέχουμε το 10% των μετοχών, να οριστούν εκκαθαριστές, όπως και έγινε.

Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δικηγόρο μας κο Βασίλη Μπακαλλιάνο που είχε αναλάβει την υπόθεση και την έφερε επιτυχώς  εις πέρας. Εμείς μέχρι εδώ κάναμε το καθήκον μας, όμως δεν έφτανε μόνο αυτό, έπρεπε να βρεθούν παράγοντες που να έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρέξουν την ομάδα στην Γ’ Εθνική.

Εκείνη την χρονική περίοδο δεχθήκαμε μια πρόταση από τον κο Ευριπίδη Τσιμπανάκο να βοηθήσει και να αναλάβει την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος , ο οποίος προς τιμήν του είπε ότι θα βοηθήσει την ομάδα ακόμη και αν αρχίσει από την Β’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣΘ. Ο κος Τσιμπανάκος την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 έκανε τις επαφές του με παράγοντες και μας ενημέρωσε ότι στην προσπάθεια του θα συμμετάσχει και ο κος Μποτσιβάλης Παναγιώτης και από κοινού θα αναλάβουν όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα στο οργανωτικό , στο αγωνιστικό και στο οικονομικό κομμάτι.

Κάναμε όλα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του συλλόγου και με απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης τους δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργήσουν την ομάδα. Το τι δεν πήγε καλά και δεν πέτυχαν την άνοδο θα ήταν καλό να σας το εξηγήσουν αυτοί που τότε είχαν και την ευθύνη λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Να σας θυμίσουμε ότι στο τέλος εκείνης της περιόδου, παρουσιάστηκαν μεγαλοεπενδυτές εξ Αμερικής, με καταγωγή από την Κατερίνη που έφεραν στην Πόλη μας μια ομάδα Γ’  Εθνικής, την Πύδνα Κίτρους, για να καλύψουν το ποδοσφαιρικό κενό που όπως έλεγαν υπήρχε στον Βόλο.

Απευθύνθηκαν στον Δήμαρχο της Πόλης μας, ο οποίος φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε από το μεγάλο τους όραμα και δέχτηκε να τους βοηθήσει. Εμείς φυσικά , όπως και όλοι όσοι κατοικούμε σ’ αυτή την Πόλη , δεν είδαμε μέχρι σήμερα καμία επένδυση από τους εκ Κατερίνης μεγαλοεπενδυτές.

Ας απαντήσουν λοιπόν για να μάθουμε και εμείς τι και πόσα επένδυσαν στην πόλη;

Αντιθέτως είδαμε μια Δημοτική Αρχή να παρέχει στην ξενόφερτη ομάδα τα πάντα που χρειάζονταν. Κατασκευάστηκαν άμεσα τα  γήπεδα ποδοσφαίρου της Νεάπολης για τους αγώνες, της Πορταριάς για την προετοιμασία της και το ΕΑΚ για προπονητηριο, τους παρέχουν ακόμη και σήμερα όλες τις διευκολύνσεις, και ότι ζητήσουν. Όλα αυτά έγιναν όχι φυσικά με χρήματα των μεγαλοεπενδυτών αλλά με χρήματα του Δήμου, άρα των Βολιωτών.

Αποφασίσαμε επίσημα σαν διοίκηση να μην ασχοληθούμε με την καινούργια ομάδα και όποιος ήθελε να την ακολουθήσει να το κάνει, άλλωστε πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια Δημοκρατική χώρα με ελεύθερη οικονομία και ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Για τους μεγαλοεπενδυτές όμως και όσους τους υποστηρίζουν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν είναι και θα είναι εμπόδιο, ήθελαν τον κόσμο της ομάδος να τους ακολουθήσει  στα μεγάλα όνειρα τους. Μέχρι σήμερα παρά τις επιτυχίες τους  δεν το κατάφεραν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, δεν τους ακολουθεί, τους γύρισε την πλάτη και συσπειρώθηκε περισσότερο γύρω από την ομάδα μας.

Και από τότε άρχισαν τα προβλήματα για την ομάδα μας και προσπαθούν μέχρι και σήμερα να δημιουργούν διάφορα θέματα και να διχάζουν τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Εμείς οφείλαμε να κάνουμε το καθήκον μας να συνεχίσουμε να λειτουργούμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, μέσα σ΄αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η προσπάθεια της διοίκησης του Ερασιτέχνη να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ παλαιών και νέων παραγόντων για μια ευρύτερη συνεργασία , με την εποπτεία της Διοίκησης του Ερασιτέχνη δεν κατέστη δυνατή και ο κος Μποτσιβάλης Παναγιώτης ζήτησε και πήρε την εξουσιοδότηση από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης να τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα μόνος του.

Ο κος Μποτσιβαλης υποσχέθηκε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ότι η ομάδα θα κάνει πρωταθλητισμό, θα παραμείνει ο βασικός κορμός των παικτών, θα λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και θα αναλάβει το οργανωτικό, το αγωνιστικό και το οικονομικό κομμάτι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ασχέτως της βαθμολογικής κατάληξης της ομάδος.

Τα αποτελέσματα γνωστά και τραγικά, δεν τηρήθηκε καμία υπόσχεση του,η ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και τον Δεκέμβριο του 2017 δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει αφήνοντας ξαφνικά, χωρίς να μας ενημερώσει τουλάχιστον ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν, για να είμαστε προετοιμασμένοι, το ποδοσφαιρικό τμήμα κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, με οικονομικές υποχρεώσεις σε αθλητές προπονητές, ΙΚΑ, Πανθεσσαλικό, προσωπικό γραφείων, προμηθευτές κλπ.

Εμείς έχουμε σαν αρχή να μην μηδενίζουμε την προσπάθεια και την βοήθεια κανενός, μηδέ εξαιρούμενων και αυτών που διέλυσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, ακόμη και με τον τρόπο που το έκαναν, γιατί αναγνωρίζουμε ότι όταν προσπαθείς και δουλεύεις, κάνεις λάθη, γιατί ξέρουμε ότι έστω και ένα ευρώ να δώσεις και μια ώρα από τον ελεύθερο χρόνο σου να αφιερώσεις είναι προσφορά και βοήθεια προς τον σύλλογο.

Εκείνο που δεν καταλάβαμε όμως ποτέ, και μας έχει βάλει σε σκέψεις ακόμη και για τον σκοπό που είχε, είναι ο χρόνος και ο τρόπος που αποχώρησε ο κος Μποτσιβάλης από την ομάδα καθώς και η άρνηση του να βοηθήσει οικονομικά έστω και με το ελάχιστο την προσπάθεια μας, παρά την αρχική συμφωνία και την δέσμευση του στην Γ.Σ. ότι θα αναλάβει το οικονομικό κόστος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ανεξάρτητα από την βαθμολογική της θέση.

Οι αγνοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου προβληματίστηκαν , ίσως φοβήθηκαν ότι ήρθε το τέλος και η διάλυση, κάποιοι άλλοι χάρηκαν και περίμεναν την διάλυση, ίσως και να την θελαν γιατί έτσι τους βολεύει.

Αυτούς για μια ακόμη φορά τους διαψεύσαμε.

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη σε συνεργασία με παλαιούς παράγοντες, επαγγελματίες της Πόλης, φιλάθλους που ενεργοποιήθηκαν αμέσως και με τον κο Ευριπίδη Τσιμπανάκο που βοήθησε τόσο οικονομικά όσο και με την βοήθεια του για έλευση αξιόλογων ποδοσφαιριστών ,όλοι μαζί , καταφέραμε να βγάλουμε το καράβι από την φουρτούνα,να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο και τελικά να σώσουμε την κατηγορία αποφεύγοντας το φάσμα του υποβιβασμού και της διάλυσης έχοντας και τη δαμόκλειο σπάθη της ένστασης για τον ποδοσφαιριστή μας Κόλα που όλοι γνωρίζουμε πως προέκυψε.

Όσοι λοιπόν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να μην υπάρχει Ολυμπιακός Βόλου, μετά από αυτό πιστεύουμε να έχουν καταλάβει, ότι ο μεγάλος χορηγός του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο κόσμος του.

Θέλουμε να  τους ενημερώσουμε επίσης ότι ξεχνούν δυο βασικά πράγματα.

Πρώτον ο Ολυμπιακός Βόλου είναι κτισμένος σε γερά θεμέλια μέσα στην κοινωνία του Βόλου, έχει τόσες ρίζες και είναι συνδεδεμένος με την ιστορία και την κουλτούρα αυτής της Πόλης, έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας παράγοντας, όσο και να το θέλει, να τον βλάψει. Και όλοι εμείς αύριο το πρωί να φύγουμε, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν άλλοι τόσοι να διοικήσουν και να βοηθήσουν αυτό τον μεγάλο σύλλογο.

Δεύτερον ξεχνούν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει στήριγμα και ασπίδα τους χιλιάδες φιλάθλους του, που δεν είναι φίλαθλοι κατηγορίας, που τον ακολουθούν είτε παίζει στα σαλόνια της Α’ Εθνικής είτε παίζει στα χωράφια της Γ’  Εθνικής, αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούν την ομάδα παντού, που πίστεψαν  σε μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις για ανόδους αλλά έζησαν την διάλυση και αντί για αναγνώριση της βοηθείας και της συμπαράστασης τους , παρά την πίκρα και την απογοήτευση τους , ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν με υποτιμητικό τρόπο και κοσμητικά επίθετα που δεν τιμούν κανένα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στηρίζουν, εμπιστεύονται και αγαπούν  τους εκάστοτε διοικούντες και τους βοηθούν, αλλά παράλληλα είναι έτοιμοι να  τιμωρήσουν με τον τρόπο τους, τους αγνώμονες και αχάριστους που δεν αναγνωρίζουν την βοήθεια τους.

Τρία χρόνια στην Γ’ Εθνική για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν πολλά, πιστέψαμε ότι την περίοδο 2018-2019 ήταν η τελευταία μας ευκαιρία να κάνουμε την τελική μας προσπάθεια  να αλλάξουμε κατηγορία.

Απευθυνθήκαμε στην κοινωνία του Βόλου σε παλιούς παράγοντες του συλλόγου και σε φίλους του Ολυμπιακού Βόλου που διαχρονικά μας βοηθούν, ώστε να εξασφαλίσουμε την βοήθεια τους για τον μεγάλο στόχο της επανόδου της ομάδος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο κος Ευριπίδης Τσιμπανάκος μαζί με κάποιους επιχειρηματίες φίλους του για να ξεκινήσουν την οργάνωση και την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην πορεία παρουσιαστηκαν ο κος Γιώργος Τόρης, ο κος Αθανάσιος Χαρμάνης και άλλοι επιχειρηματίες του Βόλου που δεν επιθυμούν να εμφανιστούν δημοσίως.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και συγκινητική , πουλήθηκαν τόσα πολλά εισιτήρια διαρκείας που είμαστε βέβαιοι ότι θα ζήλευαν αρκετές ομάδες της Super League.

Οι επιχειρήσεις της Πόλης ανταποκρίθηκαν μαζικά , χάρη  και στην καλή και οργανωμένη προσπάθεια του Γιώργου Μπακιρη και του Ανδρέα Κικιλια,παρα την προτροπή του Δήμαρχου της Πόλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναίτια και υποβολιμαία κατά την γνώμη μας, που προέτρεψε τους επιχειρηματίες του Βόλου  να μην βοηθήσουν οικονομικά ούτε τον Ολυμπιακό Βόλου, ούτε την Νίκη Βόλου.

Η σκληρή δουλειά, η οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια και η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι φίλοι της ομάδος στα πρόσωπα όλων των μελών του διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη, που εκτίμησαν την ανιδιοτελή προσφορά τους στο σύλλογο, ήταν ο μεγάλος χορηγός.

Αυτό είναι η απάντηση σε κάποιους ανησυχούντες  δημοσιογράφους νυκτερινών αθλητικών εκπομπών, και όχι μόνο, ποιος βάζει τα λεφτά στον Ολυμπιακό Βόλου, οι ίδιοι που φυσικά ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν, ποιοι συντηρούν οικονομικά  την ομάδα της Πύδνας  που λογικά έχει σαν επαγγελματική ομάδα πολύ περισσότερα έξοδα από εμάς.

Επειδή ζούμε σε μια Πόλη που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας αν μας πουν ότι χορηγοί της επαγγελματικής ομάδος της Πυδνας  είναι καποιοι απο  αυτους που διαβάζουμε στον τύπο και σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, ας απαντησουμε και εμεις μια φορα στο υφος που χρησιμοποιουν,  θα γελανέ  και οι κερκίδες στην Νεάπολη.

Παράλληλα συστήθηκε μια εκτελεστική επιτροπή από μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη για να αναλάβει κυρίως διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα της ομάδος, χωρίς όμως παρέμβαση στον αγωνιστικό και οικονομικό τομέα.

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η έγκαιρη οργάνωση και στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Προσελήφθη ένας αξιολογότατος και έμπειρος για την κατηγορία  προπονητής, με 8 ανόδους στο ενεργητικό του ,απαιτητικός από τους παίκτες και τους συνεργάτες του, αλλά δίκαιος με όλους, που σε συνεργασία με τους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος τον Ευριπίδη Τσιμπανακο και τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Μακρή δημιούργησαν μια ομάδα οικογένεια από παίκτες, προπονητές και συνεργάτες με εμπειρία στον πρωταθλητισμό.

Ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός η επάνοδος της ομάδος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το πέτυχαν, η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς. Ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα που δυσκόλευαν την καθημερινότητα της ομάδος.

Από τον αγιασμό, που ενώ ζητήσαμε από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ , κυρίως για συναισθηματικούς λόγους , το ΕΑΚ και μας δόθηκε εγγράφως, ξαφνικά προφασιζόμενοι ότι θα γίνουν έργα το κλείδωσαν και μάλιστα τοποθέτησαν και γερανούς και σκαπτικά μηχανήματα στις πόρτες για να μην μπούμε μέσα.

Η μαζική παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου έστω και στο προαύλιο του ΕΑΚ για τον αγιασμό έδειξε στους υπεύθυνους αυτής της ενέργειας ότι σέβονται και προσέχουν το ΕΑΚ περισσότερο από αυτούς και δεν θα μπαίναμε ποτέ με την βία στο γήπεδο, άλλωστε αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων.

Έδειξαν επίσης ότι σέβονται τις αποφάσεις του Δήμου αλλά παράλληλα βροντοφώναξαν ότι το ΕΑΚ , δεν ανήκει στον εκάστου Δήμαρχο , ανήκει στον Δήμο Βόλου και στους Βολιώτες άρα και στον Ολυμπιακό Βόλου που διαχρονικά είναι η ιστορική του έδρα και φέρει το όνομα του μεγαλυτέρου ποδοσφαιριστή της Πόλης και της ομάδος μας του ΤΑΚΗ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Εκείνο που αρνητικά μας εξέπληξε είναι ότι ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, που κατά καιρούς έχουν τιμηθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού, και διαλαλούν τα Ολυμπιακά τους αισθήματα ακόμη και σήμερα , δεν αντέδρασε για να αλλάξει η απόφαση.

Ας απαντήσουν λοιπόν στον κοσμο του Ολυμπιακου και στους Βολιωτες, ποια έργα έχουν γίνει στο ΕΑΚ μέχρι σήμερα, εμείς δεν βλέπουμε κανένα, αντίθετα βλέπουμε ένα ΕΑΚ κατεστραμμένο και ερειπωμένο να έχει γίνει  αποκλειστικά προπονήτηριο της Πυδνας .

Ο κόσμος του Ολυμπιακού την απόφαση να μην μας δοθεί το ΕΑΚ ούτε για τον αγιασμό, με πρόφαση τα έργα, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγιναν, δεν θα την ξεχάσει ποτέ και να είστε βέβαιοι ότι ξέρει πολύ καλά τους υπεύθυνους.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν με τα γήπεδα για τις προπονήσεις και η δυσκολία και η απροθυμία του Δήμου πολλές φορές , παρά τα έγγραφα αιτήματα μας , να μας δοθεί γήπεδο για προπόνηση δυσκόλευε την δουλειά  του προπονητού και των παικτών.

Είχαμε επίσης μια αντάξια αγωνιστικά ομάδα στο πρωτάθλημα , την Νίκη Βόλου , που μέχρι το τέλος συμβαδίζαμε στην βαθμολογία και τερματίσαμε τελικά ισόβαθμοι αλλά πρωταθλητές με διαφορά τα μεταξύ μας παιχνίδια.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι ο ανταγωνισμός μας με την Νίκη Βόλου είναι μόνο για 90 λεπτά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι λογικό να θέλουμε να τους κερδίζουμε και να είμαστε καλύτεροι από αυτούς ,όπως και αυτοί φυσικά προσπαθούν το ίδιο, επειδή όμως ζούμε, δουλεύουμε και συνυπάρχουμε στην ίδια πόλη θεωρούμε ότι είναι ανοησία να μεταφέρουμε την αντιπαλότητα μας στην καθημερινότητα μας.

Η παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων στις τρεις φετινές αναμετρήσεις μας τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το κύπελλο χωρίς να συμβεί το παραμικρό εντός του γηπέδου απέδειξε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε χωρίς ακρότητες και επεισόδια.

Και μέσα σε όλα αυτά απο την μερα που αναλαβαμε να κρατησουμε ζωντανο τον Ολυμπιακο Βολου, άρχισαν σε κάθε ευκαιρία οι προσωπικές επιθέσεις  και οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του ερασιτέχνη.

Από την πρώτη μέρα (υπάρχουν στην διάθεση σας συνεντεύξεις και ανακοινώσεις στο τύπο , σε αθλητικές εκπομπές και σε ηλεκτρονικά μέσα) μας είπαν ότι είμαστε παράγοντες της πλακάς, ότι είμαστε πουθεναδες, ότι είμαστε ζητιάνοι και ανίκανοι , ότι είδαμε φως και μπήκαμε στον Ολυμπιακό,  ότι δίνουμε στους παίκτες αναψυκτικά με πλαστικά ποτηράκια γιατί είμαστε άφραγοι, ζήτησαν τις φορολογικές δηλώσεις μας για να δουν πως λειτουργεί οικονομικά ο Ολυμπιακός και άλλα ωραία, δεν τόλμησαν μόνο να ζητήσουν τα βιογραφικά μας και τα ποινικά μας μητρώα γιατί αν τα δίναμε να τα  συγκρίνουν οι πολίτες του Βόλου με τα δικά τους, θα γελούσε  ο κάθε πικραμένος.

Ποιος η ποιοι ειναι αυτοι και με ποιο δικαιωμα  κουνανε επιδεικτικα το δαχτυλο  υβριζουν και συκοφαντουν   ανθρωπους που γεννηθηκαν μεγαλωσαν ζουν και δραστηριοποιουντε με αξιοπρεπεια στην Πολη του Βολου πολλα χρονια;

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η μήνυση που κατέθεσε ο κος Μπεος , ως Δήμαρχος Βόλου , εναντίον των μελών του Δ/κου Συμβουλίου , ανθρώπων που κοσμούν τη βολιωτικη κοινωνία και έχουν τιμηθεί από τα εκατοντάδες μέλη της ομάδας μας .

Υπεβαλλε μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση για μια ανακοινωση μας.

Πόσες μηνύσεις έπρεπε να του έχουμε κάνει εμείς μετά από όσα κατά καιρούς ακούμε;

Στο τέλος έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το κύπελλο που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές μας , για την άνοδο της ομάδος , το αγοράσαμε από το Σουπερ Μάρκετ. Τι να κάνουμε αφού κανένας “αξιωματούχος” ούτε από τον Δήμο Βόλου ούτε από την ΕΠΣΘ  δεν μας έκανε την τιμή να έλθει να δώσει ένα κύπελλο στην μεγαλύτερη ομάδα της Πόλης για την άνοδο της , το κάναμε εμείς.

Το πόσο πολύ μας αγαπάνε  φροντίζουν να μας το δείχνουν κάθε τόσο.

Βέβαια λάθος τους πληροφόρησαν το κύπελλο το πήραμε από την λαϊκή και όχι από το σουπερ μάρκετ τόσο μπορούμε, “σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε” που λέει και το τραγούδι.

Χωρίς καμία πρόθεση να απολογηθούμε σε όλους αυτούς, αλλά για ενημερωση του κοσμου , εμείς έχουμε εκλεγεί νόμιμα από τα εκατοντάδες μέλη του Ολυμπιακού Βόλου, είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και δίνουμε λόγο μόνο στα μέλη του Συλλόγου, αλλού να ψάξουν αυτούς που διοικούσαν με μπροστινούς πισινούς και πλάγιους.

Η τοπική κοινωνία μας ξέρει όλους καλά και εισπράττουμε καθημερινά την αγάπη και την συμπαράσταση των κατοίκων αυτής της Πόλης, και των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Εμείς έχουμε δεσμευτεί στα μέλη μας ότι όσο διοικούμε αυτό τον σύλλογο θα διαφυλάξουμε, το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να διαλύσουμε εμείς τον Ολυμπιακό Βόλου, καθαρές κουβέντες, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και όλοι κάνουμε τις επιλογές μας.

Η διοίκηση του ερασιτέχνη ασχολείται αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό Βόλου ας ασχοληθούν και αυτοί με την καινούργια ομάδα της καρδιάς τους. Δεν υποστηρίξαμε ποτέ ότι είμαστε μεγαλοπαραγοντες και η λέξη παράγοντας δεν μας εκφράζει, ούτε παντογνώστες είμαστε.

Αν κάποιοι θεωρούν  παράγοντα  αυτόν που αφήνει μια ομάδα και ένα σύλλογο κατεστραμμένο με δεκάδες προσφυγές ποδοσφαιριστών, με χρέη στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους, και εκτεθειμένους ανθρώπους που διαχρονικά βοήθησαν οικονομικά τον Ολυμπιακό Βόλου και έχουν καταντήσει τρόφιμοι των δικαστηρίων για ανεξόφλητες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, να μας λείπει τους χαρίζουμε αυτούς τους παράγοντες και δεν θέλουμε καν να μας αποκαλούν παράγοντες.

Τα θέματα που μας απασχολούν σήμερα είναι η αναδιάρθρωση και το αύριο του Ολυμπιακού Βόλου. Για την αναδιάρθρωση ότι και να πούμε είναι λίγο, πάρθηκε μια απόφαση τον Αύγουστο του 2018 χωρίς καν να ρωτηθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων της Γ’ Εθνικής, που στην ουσία πλήττονται περισσότερο. Ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό μας τον Μαιο του 2018 με άλλη προκήρυξη και ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα μετά από 4 περίπου μήνες με άλλη.

Είναι αδιανόητο , 9 μήνες μετά και αφού έχουν λήξει τα πρωταθλήματα,  ψήφιστηκε στην Βουλή η τροπολογία για την αναδιάρθρωση και οι ομάδες δεν γνωρίζουν ακομη και σημερα,  ακριβώς  που και με ποιες προϋποθέσεις θα αγωνιστούν  την νέα χρονιά.

Δεν είμαστε κατά της αναδιάρθρωσης, πιστεύουμε  ότι έπρεπε να γίνει με ποιο δίκαιο τρόπο για τις ομάδες τις Γ’ Εθνικής και αυτή να ξεκινήσει από τις κάτω κατηγορίες και όχι από τις πάνω.

Οι ευθύνες πηγαίνουν από την ΕΠΟ στο Υπουργείο και από το υπουργείο στην ΕΠΟ.

Οι επαγγελματικές ομάδες είναι ανώνυμες εταιρείες υπάγονται στους κανόνες του υπουργείου ανάπτυξης και δεν καταλαβαίνουμε πως ο κος Βασιλειαδης,που κατά την γνώμη μας πρέπει να ενδιαφέρεται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων, ασχολείται με ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, μοιράζοντας κρατικά χρήματα,και μαλιστα οχι με δικαιο τροπο.

Με την αναδιαρθωση που ψηφιστηκε ευνοουντε οι ομαδες της Super League 2 αφου αρκετες απο αυτες που κοβουν ελαχιστα εισιτηρια θα παρουν πολλαπλασια επιχορηγηση απο τις ομαδες που εκαναν αγωνα να ανεβουν κατηγορια,εκπροσωπουν μεγαλες πολεις και εχουν πολυ κοσμο που τις ακολουθει.

Η  ΕΠΟ οφείλει άμεσα να πάρει αποφάσεις γιατί όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος των ομάδων και του ποδοσφαίρου.

Το πρόβλημα κατά την γνώμη μας είναι ότι τα αρμόδια όργανα είτε δεν εφαρμόζουν τους νομούς και τους κανόνες είτε καθυστερούν παρά πολύ να αποφασίσουν με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φαινόμενα ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής να αγωνίζονται κανονικά και ξαφνικά να αποβάλλονται η να αποχωρούν από το πρωτάθλημα και να πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Η πάγια θέση μας από την αρχή ήταν η δημιουργία 2 ομίλων στην Super League 2 , με γεωγραφικά κριτήρια, με μεταβατική περίοδο την περίοδο 2019-2020 και την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης  και την σύστασης μιας κατηγορίας SUPER LEAGUE 2 από την περίοδο 2020-2021.

Στην προσπάθεια αυτή θα περιμέναμε περισσότερη βοήθεια από την την ΕΠΣΘ και τον πρόεδρο της κο Λασκαρακη που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος (ταμίας)  και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Οπως γνωριζετε την Τεταρτη 22 Μαιου 2019 συνεδριαζει η εκτελεστικη επιτροπη της ΕΠΟ,εαν και δεν περιλαμβανεται στην ημερησια διαταξη το θεμα της αναδιαρθωσης ελπιζουμε να τεθει εκτος ημερησιας διαταξης το θεμα και να παρθει μια αποφαση επιτελους για να προγραμματισουμε τις επομενες κινησεις μας.

Φυσικα δεν θα πουμε οχι εαν γινει προταση να δοθουν μεσω μπαραζ 2 ακομη θεσεις στην Super League 2.

Όσο για την διοίκηση της ΕΠΣΘ δεν μπήκε καν στον κόπο να βγάλει έστω μια συγχαρητήρια ανακοίνωση για την άνοδο της ομάδας του Ολυμπιακού στην football league,τόσο πολύ αγάπη μας έχουν.

Για το αύριο του Ολυμπιακού Βόλου όπως καταλαβαίνετε μας είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε γενική συνέλευση σύστασης ΠΑΕ εάν δεν γνωρίζουμε τους ορούς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής (κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα, μετοχικό κεφάλαιο κλπ).

Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι προβλέπει η νομοθεσία για την σύσταση ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.

Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε ανάλογα.

Για το επομενο ιδιοκτησιακο καθεστως της ΠΑΕ πλεον,εχουμε ελθει σε επαφη με τον κο Τσιμπανακο, ο οποιος  ειχε μια επιτυχημενη χρονια κατακτωντας η ομαδα το κυπελλο το πρωταθλημα και την ανοδο,και μας ενημερωσε οτι αυτος και καποιοι φιλοι του επιχειρηματιες ενδιαφεροντε να καλυψουν το μετοχικο κεφαλαιο της υπο συστασης  ΠΑΕ,και οπως μας ενημερωσε, θα καταθεσει την προταση του και το σχεδιο του στην γενικη συνελευση που θα οριστει τις επομενες ημερες

Για τις προσφατες δηλωσεις του κου Γιωργου Τορη για την αναγκη συνεννοησης των τριων ομαδων και την δημιουργια μιας επαγγελματικης ομαδος, με ολο τον σεβασμο για ολα οσα κατα καιρους εχει προσφερει στον Ολυμπιακο Βολου, του απανταμε οτι εμεις ξερουμε οτι υπαρχουν δυο ομαδες στην Πολη ο Ολυμπιακος Βολου και η Νικη Βολου και αυτη την χρονικη περιοδο στο Βολο υπαρχει μονο ΜΙΑ επαγγελματικη ομαδα ο ΑΣ Ολυμπιακος Βολου 1937 που ξαναγυρισε μετα απο τρια χρονια στο επαγγελματικο ποδοσφαιρο.

Νοιώθουμε όλοι μας την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν  την προσπάθεια μας.

Πριν έλθουμε στο σήμερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας κο Λάκη Μπακάλη και τον τεχνικό μας διευθυντή κο Μακρή Θωμά που την περίοδο 2017-2018  βοήθησαν τα μέγιστα κρατώντας ενωμένη την ομάδα όταν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν κοντά στο φάσμα του υποβιβασμού, την προσφορά τους δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Πρώτα από όλους θα ευχαριστήσουμε  τους οργανωμένους φιλάθλους μας που όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά μας , ακολούθησαν και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα εντός και εκτός έδρας, είχαν άψογη συμπεριφορά και δεν δώσωνε καμία αφορμή ώστε να μας επιβληθεί έστω και ένα ευρώ πρόστιμο.

Τον κο Ευριπίδη Τσιμπανάκο και τον κο Γιώργο Τορη   που μαζί με φίλους τους επιχειρηματίες σήκωσαν το μεγάλο βάρος για την αναγέννηση του Ολυμπιακού μας.

Όλους τους επιχειρηματίες της πόλης μας και όχι μόνο που στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια μας.

Τον πολυνίκη προπονητή μας κο Αμανατιδη Περικλή που μαζί με τους συνεργάτες του κκ Πετσιμερη Σωτήρη και Ζαλαωρα Ιωάννη και την βοήθεια του τεχνικού διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος κο Θωμά Μακρή δημιούργησαν μια ομάδα δυνατή αγωνιστικά και πέτυχαν τον μεγάλο μας στόχο.

Τους ποδοσφαιριστές μας φυσικά που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετυχούμε τον στόχο μας , που αγάπησαν τον σύλλογο , τίμησαν την φανέλα της ομάδος και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλο τον χρόνο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άνοδο.

Τον γενικό αρχηγό κο Ιωάννη Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή του κο Λευτέρη Τασιοπουλο τους φροντιστές μας κκ Δημήτρη Παπαγιαννη , Κώστα Κρικη  και Ηλία Πανου

Τον γιατρό της ομάδος κο Γρηγόρη Μανουδη τον φυσιοθεραπευτή μας κο Στέφανο Κουγκουλο και τα κέντρα αποκατάστασης του Κενταυρου και της κας Παρησενιας Παξινου.

Τον Ανδρέα Κικιλια τον Γιώργο Μπακιρη και τον Μίλτο Μαργαρο που έδιναν ανά πάσα στιγμή λύση στα οργανωτικά θέματα και στην λειτουργία των γραφείων αφιλοκερδώς.

Τον διευθυντή του Πανθεσσαλικου Σταδίου κο Αναστάσιο Μιλάνο και στους εργαζόμενους του σταδίου για τις διευκολύνσεις που παρείχαν στην καθημερινότητα της ομάδος.

Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και στους κκ Τολια Ιωάννη, Μαρκογιαννακη Βασίλειο  και Καραισκο Βασίλειο  για την μεγάλη τους συμβολή στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Και τέλος ευχαριστούμε τους γνήσιους και επαγγελματίες αθλητικογράφους της Πόλης μας και  όλα τα τοπικά ΜΜΕ , για την βοήθεια και προβολή που έκαναν στον σύλλογο μας”.

 

Απόδοση: goalpost

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Facebook

Advertisement
Γκούμας | Παραδοσιακά Παστέλια, Μαντολάτα, Χαλβαδόπιτες, Καρύδες, Λουκούμια
Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Advertisement

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.