Η Καλαμάτα απέδειξε για ακόμα μια φορά την αγωνιστική της ανωτερότητα, επικρατώντας εκτός έδρας του Ολυμπιακού Β’ με το εμφατικό 4-1 στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.
Οι «μελανόλευκοι» έκαναν το «τέσσερα στα τέσσερα» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι φέτος έχουν θέσει ψηλά τον πήχη, με τον Βασίλη Μάντζη να ξεχωρίζει με δύο γκολ.
Καταιγιστικό ξεκίνημα με πρέσινγκ
Η «Μαύρη Θύελλα» μπήκε στο παιχνίδι με «το μαχαίρι στα δόντια», εφαρμόζοντας από το πρώτο λεπτό ένα ασφυκτικό πρέσινγκ και επιβάλλοντας υψηλό ρυθμό που έπνιξε κυριολεκτικά τους «ερυθρόλευκους». Η πίεση απέδωσε καρπούς μόλις στο 7ο λεπτό όταν, μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Παμλίδη και συνεχίστηκε με σέντρα του Καλουτσικίδη, ο Γκοτζαμανίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.
Η Καλαμάτα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 12’ με διπλή ευκαιρία, αλλά ο τερματοφύλακας Μπότης κράτησε προσωρινά το σκορ. Ωστόσο, η ανωτερότητα επιβεβαιώθηκε στο 24’, όταν ο Καλουτσικίδης από τα δεξιά έβγαλε νέα σέντρα, ο Τσέλιος συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Βασίλη Μάντζη και ο τελευταίος με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-2, εδραιώνοντας το προβάδισμα. Το ημίχρονο έληξε με την Καλαμάτα να κυριαρχεί, έχοντας απειλήσει και με τον Μορέιρα (30′, 37′) και τον Βαφέα (40′).
Αποβολή και τελείωμα του Μάντζη
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Β’, Ρομέν Πιτό, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα κάνοντας τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ρίχνοντας στη μάχη τους Βαλμπουενά, Κεϊτά και Μπιλάλ. Ωστόσο, τα σχέδια ανατράπηκαν μόλις στο 47ο λεπτό, καθώς ο Τουφάκης αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (για φάουλ στον Καλουτσικίδη) και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.
Η αριθμητική υπεροχή αξιοποιήθηκε άμεσα. Στο 55’, ο Βασίλης Μάντζης με ένα διαγώνιο σουτ, έπειτα από ασίστ του Τσέλιου, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, κάνοντας το 0-3 και απλοποιώντας τα πράγματα για τη «Μαύρη Θύελλα».
Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 60’ με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Γκέλιο, μειώνοντας σε 1-3.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 76’, όταν ο Παμλίδης, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιράντα, έγραψε το 1-4, σφραγίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Καλαμάτας.
Συνθέσεις
Ολυμπιακός Β (Πιτό): Μπότης, Γκοτζαμανίδης, Σίλκοτ Ντούμπερι (46′ Κεϊτά), Γιουσούφ (46′ Βαλμπουενά), Μαρτίνης, Δάμα, Λιατσικούρας (46′ Μπιλάλ), Κουτσογούλας, Τανούλης, Πνευμονίδης, Τουφάκης.
Καλαμάτα (Βοσνιάδης): Γκέλιος, Καλουτσικίδης (66′ Τάχατος), Βαφέας, Στρούγγης, Λυμπεράκης, Οικονόμου, Κατάλντι, Τσέλιος (76′ Σπυράκος), Παμλίδης (76′ Γκαμα), Μορέιρα (60′ Μιράντα), Μάντζης (60′ Κωτσόπουλος).
Πηγή: Sport365