Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Πέτρος Μαρτσούκος αναφορικά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω από ορισμένες ομάδες που αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Ο κ. Μαρτσούκος μίλησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κόσμος των σπορ» και αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της κατηγορίας, αλλά και στην καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα.
Αρχικά έγινε αναφορά στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκονται ομάδες της Super League 2 (πχ ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, ΠΑΕ Χανιά) με τον πρόεδρο της διοργανώτριας Πέτρος Μαρτσούκος να δηλώνει τα εξής:
«Δεν μπορεί να κάνει κάτι η Super League 2, ορισμένες από αυτές που ήταν στη Super League (Λαμία), ούτε εκεί μπόρεσε να γίνει κάτι, οπότε κατευθύνονται προς Γ’ Εθνική ή τοπικό. Αυτό που θα μας προβλημάτιζε, είναι η αποχώρηση ομάδας ή ομάδων αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, η εκάστοτε διοίκηση των εν λόγω ομάδων θα αποφασίσουν το που θα αγωνιστούν».
Σχετικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Ροκάκη και την αποχώρηση του από την ΠΑΕ Χανιά, αφήνοντας αιχμές προς τη διοργανώτρια, ο κ. Μαρτσούκος είπε:
«Ο κόσμος βλέπει, κρίνει και μπορεί να απαντήσει. Για εμένα προσωπικά είναι λυπηρό να αποχωρεί από το ποδόσφαιρο ο Αντώνης Ροκάκης. Από τη μεριά μου, επειδή είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι μπορεί να μην γίνει κάτι και να αλλάξει αυτή η απόφαση. Πάντως, θα πρέπει να αναφέρω ότι στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, ο κ. Ροκάκης ήταν συνυποψήφιος μου. Θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη θητεία μου ως πρόεδρος της Super League 2 δεν υπάρχει καμία… ομίχλη, διότι λειτουργούμε με προγραμματισμό και υπάρχει μία κανονικότητα (έναρξη πρωταθλήματος, χρήματα από το στοίχημα και τηλεοπτικό)».
Σε ερώτηση για το πόσοι όμιλοι θα απαρτίζουν το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε:
«Δεν έχει τελειώσει η προηγούμενη χρονιά, δεν έχει γίνει οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της Διοργανώτριας. Στις 9/7 θα είναι η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων και την επόμενη μέρα θα ξέρουμε πόσους ομίλους θα έχουμε. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτές τις ομάδες που τις έχει πάρει η… κάτω βόλτα από τη θητεία τους στη Super League και τις αφήνουν οι διοικήσεις τους. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αναφερθούμε στη Μαρκό που θα βρίσκεται στο νέο πρωτάθλημα, όπως και η Ελλάς Σύρου που κάνει τεράστια προσπάθεια για να συμμετάσχει και να μην εστιάζουμε στα αρνητικά. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα!»
απόδοση mikriliga.com