Στο πνεύμα των ημερών, η «εκτέλεση» των ελπίδων του Απόλλωνα Πόντου ήταν το μεγάλο κέρδος για τη Δόξα, στη χθεσινή αναμέτρηση μέσα στην Καλαμαριά.

Το χρυσό γκολ του Ιωαννίδη σε μια ανύποπτη στιγμή, όπου το παιχνίδι πήγαινε ολοταχώς για την ισοπαλία, ήταν η μεγάλη ταφόπλακα στα όνειρα των ανθρώπων της Καλαμαριώτικης ομάδας για παραμονή στην κατηγορία, καθώς με διαφορά εννέα βαθμών από τους «μαυραετούς» η συνέχεια θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.

Με την Κέρκυρα να έχει παραπαίουσα αγωνιστή εικόνα και τον Απόλλωνα να έχει τέτοια βαθμολογική απώλεια, η χρονιά για τη Δόξα ξεφορτώνει σημαντικά από άγχος και πίεση.

Στοιχεία που κάνουν το έργο όλων πολύ πιο άνετο, φυσικά πάντα με την ελπίδα να μην ανοίξει κάποια από τις σκοτεινές διαδρομές που ακολουθούν άλλες αδιάφορες ομάδες.

Δεν θα μείνουμε σε κάποια κριτική πάνω στη ροή του παιχνιδιού. Μια αναμέτρηση που της χάρισε το τρίποντο, σε ένα παρατημένο αγωνιστικό χώρο, με κακό θέαμα, ελάχιστες φάσεις και μια καλή δόση τύχης για τη δραμινή ομάδα.

Δύο φορές οι παίκτες της Καλαμαριάς έφτασαν στην πηγή για να πιουν νερό και κλότσησαν τη στάμνα. Ο Μπρίτο έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία και ο Σιώπης πάνω στη γραμμή τους πήρε τη μπουκιά από το στόμα, ενώ οι φωνές των γηπεδούχων για τράβηγμα φανέλας μέσα στην περιοχή έχουν κάποια βάση.

Χωρίς ανάλογες ευκαιρίες η Δόξα στάθηκε τυχερή και αξιοποίησε την ευκαιρία που δημιούργησε η κατά τα άλλα στείρα επιθετική γραμμή της. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που ο Ιωαννίδης λειτούργησε στον εκτελεστικό ρόλο που επιβάλλουν τα χαρακτηριστικά ενός σέντερ φορ, πέτυχε το χρυσό γκολ.

Όμως πέρα από τη φάση του 85’ οι επιθετικοί της Δόξας δεν έδειξαν την ποιότητα που αναμφισβήτητα διαθέτουν. Για άλλη μια φορά δεν βγήκαν φάσεις που να δίνουν εύκολα στον θεατή την προσμονή της νίκης. Πάντα η παραπανίσια κίνηση ήταν σε πρώτο λόγο με αποτέλεσμα να χάνεται η δημιουργία μιας καλής τελικής προσπάθειας.

Η τακτική παρουσία μέσα στην αντίπαλη περιοχή πρέπει να γίνει μια καλή συνήθεια που ακόμη δεν υπάρχει.  Γιατί χωρίς αμφιβολία τα ποιοτικά στοιχεία υπάρχουν, όμως δεν αξιοποιούνται.

Η μεσαία γραμμή ήταν σε γενικές γραμμές ήταν καλή στη λειτουργία της και σίγουρα καλύτερη από την αμυντική που ευτυχώς σε συγκεκριμένες φάσεις στάθηκε τυχερή.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, συνολικά υπάρχει μια βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το γκολ στο 85’ έφερε χαμόγελα και καλύτερη ψυχολογία αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βάλει τα προβλήματα …κάτω από το χαλί.

Μια καλή τελική χωρίς άλλες αξιόλογες απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλά προβλήματα και δυσκολίες στο τελείωμα του αγώνα, σε ένα παιχνίδι ορόσημο για το υπόλοιπο πρωτάθλημα, με μπόλικη δόση τύχης είναι μια καλή εικόνα για την ομάδα που ωστόσο δεν πρέπει να δηλώσει ικανοποιημένη αλλά να συνεχίσει την προσπάθεια της.

Πηγή: Sportdrama