ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ
Super League 2 | Football League
Super League 2 | Football League

ΑΡΘΡΑ SUPER LEAGUE 2

Χανιά: Οι αυξημένες πιθανότητες και τα δεδομένα με τις προσφυγές

Μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν λίαν συντόμως στη Σούπερ Λιγκ 1 δίνει στα Χανιά ο νομικός που υπερασπίστηκε την ΠΑΕ στην προσφυγή που συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και από το οποίο αναμένεται το αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος, γνωστός νομικός στο χώρο του ποδοσφαίρου, τοποθετείται αναλυτικά στο athlitiko για όλα όσα συζητήθηκαν στην αίθουσα του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην τετράωρη εκδίκαση των προσφύγων που τέθηκαν υπόψη της δικαστού τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο κ. Παναγόπουλος εξηγεί αναλυτικά τι διεκδικούν τα Χανιά, πού έχουν εστιάσει το βάρος τους, τι αναμένουν σε γενικές γραμμές, ενώ κάνει τις εκτιμήσεις του για το τι θα επακολουθήσει άπαξ και δικαιωθεί έστω και μία προσφυγή

Από εκεί και πέρα, αναφέρεται στη συνεργασία που ξεκίνησε με την ΠΑΕ Χανιά, μιλώντας με πολύ καλά λόγια για τον Αντώνη Ροκάκη τον οποίο χαρακτηρίζει καθαρό παράγοντα, «ένας παράγοντας που έχει καλό όνομα και στον επιχειρηματικό τομέα και στον ποδοσφαιρικό. Κινείται τελείως διαφορετικά από τους άλλους, δεν είναι μπλεγμένος σε “ιστορίες”, δεν είναι στα παρασκήνια», όπως σημειώνει.

Ακολουθούν οι πολύ ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές δηλώσεις από τον κ. Παναγόπουλο:

«Εγώ δεν εξεπλάγην με την διαδικασία, όπως τα περιμέναμε ήταν πάνω-κάτω. Το βάρος έπεσε στον Απόλλωνα, ήταν βέβαια και ο πρώτος που ακούστηκε με τον συνάδελφο, τον κ. Γκαγκάτση. Η Ξάνθη με τον κ. Στρατό και την κα Ρίζου και μετά ήρθε η δική μας προσφυγή. Αναπτύξαμε τις δικές μας θέσεις, οι οποίες είναι ειρήσθω εν παρόδω τελείως διαφορετικές. Ναι μεν οι πρόσφυγες μοιάζουν στο αιτητικό γιατί και οι τρεις ζητούν την ακύρωση των μπαράζ, όμως ενώ του Απόλλωνα και της Ξάνθης “μοιάζουν” στα νομικά θέματα, ειδικά του Απόλλωνα ζητά και κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα, δηλαδή δε ζητά μόνο ακύρωση, αλλά και να τον τοποθετήσουν, να αλλάξουν δηλαδή οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί και να διαταχθεί η αύξηση των ομάδων σε 15. Δηλαδή ζητά υιοθέτηση του “σχεδίου Διακοφώτη” και να γίνουν οι ομάδες 15, χωρίς μπαράζ. Εμείς αντιθέτως επιμένουμε στην αρχική μας συζήτηση ότι πρέπει να ακυρωθούν οπωσδήποτε οι αποφάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και της Εκτελεστικής Επιτροπής, πλην όμως το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κρίνει περαιτέρω θέματα και να μπει στη διαδικασία να ορίσει ομάδες ή να αυξήσει τις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1 και να προβεί σε έμμεση αναδιάρθρωση. Το θέμα μετά την απόφαση εφόσον γίνει δεκτή έστω και μία προσφυγή, λέμε, το ισχυριστήκαμε ενώπιον του δικαστηρίου είναι ότι πρέπει να πάει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και στις ενώσεις για να ξανακριθεί απ’ την αρχή. Εδώ θα είμαστε και όποιος θίγεται να επανέλθει και να το προσβάλει εδώ… Αυτή ήταν εν περιλήψει η τοποθέτηση μας, συν ότι αναπτύξαμε τι ισχύει στο CAS και στη FIFA, πώς γίνεται η ανάδειξη ομάδων και ποια πραγματικά είναι η ανωτέρα βία, η οποία υπήρξε στη δική μας περίπτωση γιατί μας παρεμπόδισε στο να είμαστε στο μπαράζ. Είχαμε κιόλας απροσμένως νομικά μαζί μας σε κάποιες σκέψεις μας, στις βασικές νομικές μας σκέψεις, τόσο τη Σούπερ Λιγκ όσο και την ΕΠΟ. Ναι μεν δεν είπαν ότι εμείς πρέπει να ανέβουμε, αλλά είπαν ευθέως γιατί σώνει και καλά ο Απόλλων είναι δεύτερος; Και αν το πρωτάθλημα γινόταν; Πώς είναι βέβαιο; Αυτό που λέμε κι εμείς δηλαδή, συν ότι στα νομικά θέματα εστίασαν και αυτοί πάνω στις δικές μας θέσεις σε αρκετά από τα θέματα που έχουμε θίξει στην προσφυγή μας».

Για την εκτίμηση του για το αποτέλεσμα του δικαστηρίου: «Θεωρώ ότι παίχτηκε το πρώτο ημίχρονο. Η μόνη περίπτωση που θα είναι χαμένη, αλλά και τα Χανιά, βασικά θα είναι εφόσον απορριφθούν και οι τρεις προσφυγές. Η μοναδική περίπτωση, την θεωρώ απίθανη, είναι να απορριφθούν και οι τρεις προσφυγές. Εάν δηλαδή το δικαστήριο μείνει στο θέμα της προθεσμίας όπου έχουμε αναπτύξει όπου η προθεσμία της 2/8 που είχε θέσει η ίδια η ΕΠΟ είναι αποκλειστική, αυτό το είπαμε εμείς και το ακολούθησαν και οι άλλες πλευρές, το υποστήριξε η Ξάνθη και ο Απόλλων, η προθεσμία αυτή είναι αυστηρά αποκλειστική, δηλαδή δεν μπορεί να πάει παραπέρα, δεν μπορεί να είναι “λάστιχο”, αντίθετα με αυτά που λέει η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ, ότι μπορούσε η ΕΠΟ να μεταθέτει όποτε θέλει την ημερομηνία. Εμείς λέμε το αντίθετο. Εάν το δικαστήριο, λοιπόν, στο κρίσιμο αυτό σημείο δεχτεί ότι η ημερομηνία είναι αποκλειστική και δεν μπορούσε να παραταθεί, τότε αυτομάτως ακυρώνονται τα μπαράζ και ανοίγει μετά μια πόρτα παραπάνω για την Εκτελεστική και την αναδιάρθρωση… Αυτή που λέμε “αναδιάρθρωση” γιατί στην ουσία μπορεί να μην είναι και αναδιάρθρωση. Ακόμα και 15 ομάδες να δεχτεί το δικαστήριο, εάν κάνει αυτό το ατόπημα, γιατί θα είναι λάθος να πάει σε αυτή την διαδικασία, πάλι τα Χανιά πιστεύω ότι θα μπουν σαν 16η ομάδα, διότι τότε δεν θα παρεμποδίζει κάνεις τη Σούπερ Λιγκ ούτε την ΕΠΟ να προβούν σε αλλαγές των προκηρύξεων και των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δύο κατηγορίες».

Για το αν το δίλημμα που ίσως τεθεί θα είναι 14 ή 16 ομάδες: «Το 14 δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή όπως έχουν γίνει έτσι τα πράγματα. Θεωρώ ότι ούτως ή άλλως θα πάμε… Ο Απόλλων επιμένει στο 15 το οποίο δεν “περπατά”, η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ λένε ότι ο αριθμός είναι παράλογος και ουδέποτε έχει συμβεί στα χρονικά στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Γκαγκάτσης αντέτεινε ότι στο μπάσκετ έγινε με μονό αριθμό λόγω της αποχώρησης του Ολυμπιακού. Εν πάση περιπτώσει, εγώ δε μένω στο 14, το 15, το 16 ή το 18 γιατί μας ρώτησε η κυρία πρόεδρος το έννομο συμφέρον των Χανίων ποιο είναι; Μας είπε ότι έχουμε εισηγηθεί 16 ή 18. Λέω, εμείς δεν έχουμε εισηγηθεί 16 ή 18. Εμείς ζητάμε την εφαρμογή του άρθρου 79 του καταστατικού της ΕΠΟ, το οποίο στο τέλος το υιοθέτησε και ο κ. Γκαγκάτσης. Οταν έκλεισε την αγόρευση του, στο τέλος, είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 79. Το άρθρο 79 στο καταστατικό της ΕΠΟ είναι αντιγραφή της FIFA και μιλά ρητά περί απροβλέπτων καταστάσεων και ανωτέρας βίας και μπορεί η Εκτελεστική να κάνει οτιδήποτε για να επαναφέρει τα πρωταθλήματα σε ισορροπία. Δηλαδή, είναι αρμοδιότητα της Εκτελεστικής και όχι του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Η Εκτελεστική μετά την απόφαση του Διαιτητικού μπορεί να πάρει την απόφαση να κάνει τις ομάδες 16 ή 18. Αυτό λέμε εμείς. Εμείς λέμε ότι παρεμποδιστήκαμε να αγωνιστούμε, δεν είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε αγωνιστικά αυτό που θέλαμε, παρότι ψηφίζαμε πάντα υπέρ της διαδικασίας των αγώνων. Ο Απόλλων ήταν πάντα αντίθετος και άλλες ομάδες δεν ήθελαν να γίνει, ούτε η ίδια η Σούπερ Λιγκ 2. Να πούμε ότι και η πρόεδρος διάβασε έγγραφο που ζητήσαμε ότι η Σούπερ Λιγκ 2 δεν μπορούσε να ασκήσει παρέμβαση υπέρ μας διότι δεν μπόρεσε να συνεδριάσει εγκαίρως και να τηρήσει τις προθεσμίες του καταστατικού ώστε να δώσει εντολή στο νομικό σύμβουλο, τον κ. Βουγίδη, ώστε να παρέμβει υπέρ μας. Διαβάστηκε δηλαδή και αυτό το έγγραφο στο τέλος της διαδικασίας».

Για το αν τέθηκε ζήτημα από την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι η προσφυγή των Χανίων κατατέθηκε εκπρόθεσμα: «Ναι. Το είπε ανώνυμα, αλλά πήρα θέση και είπα, κυρία πρόεδρε δεν είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι… Λέει, εμείς για πρώτη φορά κάνουμε την παραχώρηση. Δεν πρόκειται, της είπα, περί παραχώρησης. Εμείς πράγματι ασκήσαμε την προσφυγή στις 11:45 τη νύχτα. Δεν απαγορεύεται πουθενά να την ασκήσουμε τη νύχτα, απλά οι Αεροπαγίτες ως καινούριοι δεν έχουν συνηθίσει να γίνονται καταθέσεις μέσω e-mail. Εγώ δεν ήταν η πρώτη φορά που καταθέτω τη νύχτα. Εγώ πήρα την εντολή πολύ αργά και από τις 10 το βράδυ έκατσα και έγραψα σαν τρελός για να προλάβω γιατί θα έλεγε η προθεσμία. Μόνο όμως το ένα σκέλος, της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, γιατί στο άλλο ήμασταν εντός της προθεσμίας. Ούτως ή άλλως όμως, η πρόεδρος είπε για παραχώρηση. Θεωρώ όμως ότι δε μας έγινε κάποια χάρη, θεωρώ ότι είμαστε εμπρόθεσμοι έτσι κι αλλιώς, απλώς δεν έχει συνηθίσει η πρόεδρος να γίνεται η διαδικασία με αυτό τον τρόπο, νυχτερινές ώρες και μέσω e-mail. Εμείς την κάναμε τη διαδικασία για να προλάβουμε. Είχαμε πει ότι θα καταθέταμε το πρωί και τα δικόγραφα μας. Δέχτηκε το πρωί να τα καταθέσουμε και τα ξανακαταθέσαμε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το εκπρόθεσμο έχει ξεπεραστεί, το μόνο θέμα που τέθηκε μετά στην ανάλυση, στις ερωτήσεις που μου έκανε μετά η πρόεδρος, παρεμπιπτόντως είχα καλέσει τον κ. Αμανατίδη ως μάρτυρα, αλλά δε χρειάστηκε να τον εξετάσει, δεν εξέτασε γενικά μάρτυρες, ήταν το θέμα του έννομου συμφέροντος. Το έννομο συμφέρον για να καταλαβαίνει και ο κόσμος είναι για ποιο λόγο αφού εσύ δεν είσαι στα μπαράζ, προσφεύγεις; Εκεί είναι το νομικό θέμα το οποίο θα εστιάσει για τα Χανιά η δικαστής… Αλλωστε, εμείς δεν κάναμε την προσφυγή, εμείς είχαμε εξ αρχής την πρόθεση να κάνουμε παρέμβαση υπέρ μίας από τις δύο ομάδες, αλλά στην πορεία ζητήσαμε τα δικόγραφα, δε μας τα έδιναν γιατί θεωρούσαν ότι δεν έχουμε έννομο συμφέρον, δεν ήμασταν διάδικοι στην υπόθεση, επομένως δεν ξέραμε τι λένε. Υποθέσαμε όμως από τις πληροφορίες που είχαμε ότι τα δικόγραφα δε συμφωνούν με τις νομικές μας θέσεις, επομένως η παρέμβαση που θα κάναμε θα ήταν σε βάρος των συμφερόντων μας. Επομένως, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτοτελή την τελευταία στιγμή προσφυγή η οποία θα ζητούσε την ακύρωση των αποφάσεων όπως την ζητάνε και οι άλλοι, αλλά χωρίς να επεκταθεί η απόφαση του δικαστηρίου σε θέματα ορισμού, προκηρύξεων κλπ., ή αναδιαρθρώσεων. Νομίζω ότι καλώς πράξαμε, αυτό που θέλαμε, ήταν να είμαστε παρόντες, να θέσουμε υποψηφιότητα και τα Χανιά πέτυχαν αυτή τη φορά να ακουστούν, να είναι παρόντα στη διαδικασία και στην επόμενη μέρα μετά την απόφαση να διεκδικούν με μεγάλες πιθανότητες για μένα την άνοδο τους στην Σούπερ Λιγκ 1 τη νέα περίοδο».

Για το αν θεωρεί ότι πράγματι υπάρχουν «μεγάλες πιθανότητες» για τα Χανιά να συμβεί κάτι τέτοιο: «Θεωρώ ότι αυξήσαμε τις πιθανότητες μας με αυτή τη διαδικασία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Με μία προϋπόθεση, έστω μία από τις τρεις αυτές πρόσφυγες να γίνει δεκτή. Εστω και εν μέρει δηλαδή, να γίνει αυτό το ελάχιστο που ζητάμε εμείς, να ακυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής ως προς το σκέλος της παράνομης παράτασης της αγωνιστικής περιόδου, που πήγε 31/8 ενώ έληγε 31/7 και του ορισμού του διπλού μπάρας που ορίστηκε 22 και 29 Αυγούστου, να κηρυχθεί αυτός ο ορισμός άκυρος. Απαξ και γίνει αυτή η προϋπόθεση, τότε θεωρώ ότι θα επιληφθεί άμεσα η Εκτελεστική στη συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου και εκεί θα έχουμε μια νέα απόφαση για τον ορισμό των κατηγοριών με δεδομένο ότι και οι ομάδες, αυτές που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική αντιδρούν, δε δέχονται να μπουν στην Φούτμπολ Λιγκ γιατί είχαν λάβει υπόσχεση ότι η αναδιάρθρωση θα τις συμπεριλάβει στη νέα, διευρυμένη Σούπερ Λιγκ 2, οπότε η ΕΠΟ θα πρέπει να λύσει το θέμα από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω».

Για τη συνεργασία που ξεκίνησε με την ΠΑΕ Χανιά: «Εχουμε μία άριστη συνεργασία με τον κ. Ροκάκη ο οποίος πραγματικά διαφέρει από τους άλλους παράγοντες γιατί εκτός του ότι έχει ένα μορφωτικό επίπεδο, ο άνθρωπος δε βαρύνεται με κάτι. Είναι ένας από τους καθαρούς παράγοντες, ένας παράγοντας που έχει καλό όνομα και στον επιχειρηματικό τομέα και στον ποδοσφαιρικό. Κινείται τελείως διαφορετικά από τους άλλους, δεν είναι μπλεγμένος σε “ιστορίες”, δεν είναι στα παρασκήνια. Είναι ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε, δηλώσαμε και οι δύο τη διάθεσή μας γιατί και εγώ με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι δεν θέλω καμία εξάρτηση από κόμματα, συλλόγους ούτε κανένα. Κοιτάζουμε μόνο το συμφέρον της ομάδας, κοιτάμε να διεκδικούμε νομικά εντός των δικαστικών αιθουσών και των αγωνιστικών χώρων το δίκιο μας και από εκεί και πέρα τις αποφάσεις θα τις κρίνουμε, θα τις προσβάλουμε, θα διεκδικήσουμε με κάθε έννομο τρόπο το δίκιο μας. Ο κ. Ροκάκης θεωρώ ότι κινείται με έναν τρόπο που είναι μοντέρνος, έχει ένα όραμα για την ομάδα και για την πόλη και ο κ. Αμανατίδης που είναι αυτή τη στιγμή το δεξί του χέρι και έτσι έχουμε κάνει, θα μου επιτρέψετε αυτή τη στιγμή, την “τριπλέτα”, συνεργαζόμαστε άψογα και μπορώ να πω ότι σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, παρότι η ομάδα διαθέτει τόσα χρόνια και τον κ. Λυχναρά, έναν εξαίρετο φίλο και συνάδελφο, είναι πλήρης σε αυτό τον τομέα. Θέλει να αναδιοργανωθεί μόνο στα επίπεδα της Σούπερ Λιγκ 1 γιατί η ομάδα θα βρεθεί σύντομα εκεί εφόσον γίνουν αυτές οι υποθέσεις που σας είπα και όπου είμαστε πάρα πολύ κοντά…».

Πηγή: athlitiko

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Advertisement
Κυνηγεσία
Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Advertisement

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ SUPER LEAGUE 2

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.