H Παναχαϊκή αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Super League 2.
Τον δρόμο για τη Γ’ Εθνική (δεν παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα για να υποβιβαστεί δύο κατηγορίες) παίρνει η Παναχαϊκή καθώς φέρεται να μην παρουσίασε στο κρίσιμο ΔΣ της SL2 εξοφλητικά έγγραφα για τις οφειλές προς πέντε παίκτες.
Η πατρινή ΠΑΕ αναζητούσε τρόπο προκειμένου να μην γίνει επιβολή της αφαίρεσης των 15 βαθμών που της είχε επιβληθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται εξωαγωνιστικά.
Στο ΔΣ της διοργανώτριας που έγινε με τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε η αποβολή της καθώς δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι τακτοποίησε τις οφειλές της που ανέρχονται περίπου στις 150.000 ευρώ.
Η παρ. 3 του άρθρου 25 του ΚΙΜΠ αναφέρει:
Αν μια ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά (-9) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα, ασχέτως αν η τιμωρία προέρχεται από την ίδια απόφαση ή από περισσότερες σε βάρος της αποφάσεις, με απόφαση της οικείας Ένωσης, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 33 του ΚΑΠ Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Η Παναχαϊκή με τη σειρά της ήδη έχει εκφράσει τις ενστάσεις της και μοναδική της σωτηρία είναι να γίνει δεκτή η προσφυγή της στο Διαιτητικό δικαστήριο σε μια υπόθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου.
Η εξέλιξη αυτή, όπως έγραψε και νωρίτερα η mikriliga.com, φέρνει ντόμινο εξελίξεων για την παραμονή. Χανιά και Αστέρας Τρίπολης Β εξασφάλισαν την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Από την άλλη, ανακοινώθηκε και η μη διεξαγωγή της αναμέτρησης Παναργειακός-Παναχαϊκή, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ματς στα χαρτιά με 3-0.
Αναλυτικά:
«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της αποβολής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από το πρωτάθλημα της Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2024-25, ο αγώνας ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ της 10ης αγωνιστικής δεν θα διεξαχθεί».
Σ΄έντρα στις 14/9 για τη νέα σεζόν
H έναρξη του νέου πρωταθλήματος για τη σεζόν 2025-2026 ορίστηκε για την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025, με στόχο ένα πιο οργανωμένο και ομαλό αγωνιστικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, το Super Cup της κατηγορίας — ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές των ομίλων της τρέχουσας σεζόν — θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2025 στις 17:00 στο AEL FC Arena. Εκεί, εκτός από την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή, θα πραγματοποιηθούν και οι επίσημες βραβεύσεις των Πρωταθλητών στις υποδομές:
Κ17 – Πρωταθλητής: Πανιώνιος
Κ19 – Πρωταθλήτρια: ΑΕΛ
Η ανακοίνωση:
Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:
- Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου.
- Αποφασίστηκε η διοργάνωση αγώνα Super Cup ανάμεσα στους πρωταθλητές Α’ και Β’ Ομίλου της Super League 2. O αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαϊου 2025 και ώρα 17:00 στο AEL FC Arena. Νωρίτερα θα βραβευτούν οι πρωταθλητές της Κ19 ΠΑΕ ΑΕΛ και της Κ17 ΠΑΕ Πανιώνιος.
- Έναρξη του Πρωταθλήματος Super League 2, 2025-2026 ορίστηκε ομόφωνα η Κυριακή 14.05.2025.
- Κατόπιν των αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου και σε εφαρμογή του άρθρου 25, παρ. 3 του ΚΙΜΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο της SL2, προχώρησε στην αποβολή της ΠΑΕ Παναχαϊκή από το πρωτάθλημα της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.