Ραντεβού με την Ίντερ στον τελικό του Μονάχου έκλεισε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κέρδισε για δεύτερη φορά την Άρσεναλ (2-1) στο «Παρκ ντε Πρενς» και με συνολικό σκορ 3-1, πήρε την πρόκριση.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά το 2020, που οι Παριζιάνοι θα αγωνιστούν σε τελικό του Champions League. Τότε, τη χρονιά του κορωνοϊού, είχαν ηττηθεί από τη Μπάγερν Μονάχου με 1-0.
Ο Φαμπιάν Ρουΐθ στο 27′ με φοβερό σουτ και ο Ασράφ Χακίμι με άψογο πλασέ στο 72′ έβαλαν μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, που πριν από το γκολ του Μαροκινού δεξιού φουλ μπακ είχαν χάσει πέναλτι με τον Βιτίνια (απέκρουσε ο Ράγια).
Η Άρσεναλ των δύο μεγάλων ευκαιριών στο ξεκίνημα του ματς, μείωσε με τον Σάκα στο 76′, είχε με τον ίδιο παίκτη «χρυσή» ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 80′, ωστόσο, δεν μπόρεσε να φτάσει στην υπέρβαση.