Τι σημαίνει εν πολλοίς η κίνηση της ομάδας της Πάτρας, η οποία συνεχίζει να διεκδικεί μέχρι τέλους την παραμονή της.
Συνεχίζει να παλεύει νομικά η Παναχαϊκή, έχοντας καταθέσει δύο προσφυγές, την ώρα που στα Χανιά το ερώτημα που προκύπτει είναι αν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η πραγματικότητα είναι πως, όσο κι αν η ομάδα της Πάτρας κυνηγά την τελευταία της πιθανότητα, δεν φαίνεται να συντρέχει σοβαρός λόγος προβληματισμού για τα Χανιά, καθώς το ενδεχόμενο να δικαιωθεί η Παναχαϊκή κρίνεται εξαιρετικά απίθανο.
Η πρώτη προσφυγή στρέφεται κατά της Super League 2, στο ΔΣ της οποίας αποφασίστηκε και πιστοποιήθηκε η αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα, παραμονές της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ. Η ομάδα της Πάτρας υποστηρίζει ότι το συμβούλιο αυτό πραγματοποιήθηκε με διαδικαστικά λάθη, ζητώντας να κριθεί άκυρο.
Η δεύτερη υπόθεση, η οποία εκδικάζεται στις 13 Μαΐου στο Διαιτητικό δικαστήριο (το οποίο θα είναι αυτό που θα εκδικάσει και την πρώτη υπόθεση), αφορά τη γνωστή υπόθεση των πέντε προσφυγών ποδοσφαιριστών, μέσω των οποίων επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για τον καθένα ξεχωριστό, άρα συνολικά 15. Η Παναχαϊκή υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να αποφασιστεί η εφαρμογή της ποινής στο χρονικό σημείο που συνέβη και ουσιαστικά ζητά τη μετάθεσή της για αργότερα!
Στην ουσία, η Παναχαϊκή δεν αμφισβητεί το δίκιο των ποδοσφαιριστών ούτε τις αποφάσεις των προσφυγών, αλλά ζητά να ανατραπεί η απόφαση της Super League 2 να προχωρήσει στην εφαρμογή της ποινής. Από το δε Διαιτητικό δικαστήριο ζητά να επιβάλλει σε μεταγενέστερο χρόνο τις αποφάσεις της, κάτι το οποίο δεν θα έδινε τη δυνατότητα ή το δικαίωμα στην Super League 2 να την αποβάλλει!
Στόχος της Παναχαϊκής είναι να επανέλθει στο πρωτάθλημα και να διεξαχθεί το ακυρωθέν παιχνίδι με τον Παναργειακό στο Αργος. Μάλιστα, εφόσον το κέρδιζε και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Χανιά-Αστέρας Τρίπολης Β θα ήταν εκείνη που θα παρέμενε στην κατηγορία!
Πρακτικά, τα Χανιά δεν κινδυνεύουν, καθώς η νομική βάση των προσφυγών της Παναχαϊκής δεν θεωρείται ισχυρή, ενώ ήδη υπάρχει παραδοχή των οφειλών και αδυναμία πληρωμής. Μάλιστα, το συνολικό ποσό που χρωστά η ομάδα της Πάτρας, μετά και τις δύο τελευταίες προσφυγές που έγιναν γνωστές, φτάνει πλέον σχεδόν τις 200.000 ευρώ. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι προσφυγές αυτές δεν θα είναι και οι τελευταίες για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε…
Σε κάθε περίπτωση, η Παναχαϊκή δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, αξιοποιώντας το δικαίωμα που έχει να στραφεί στα αρμόδια όργανα. Τα Χανιά, από την πλευρά τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις ψύχραιμα, χωρίς αυτή τη στιγμή να εκφράζεται λόγος ανησυχίας.
Πηγή: athlitiko