Ένα σημαντικό κομμάτι του χρέους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, πολύ πάνω από το μισό του συνολικού, ρυθμίστηκε οριστικά μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και την Δευτέρα, μαζί με το παράβολο της συμμετοχής στη Super League 2, θα πληρωθεί και η 1η δόση.
Το χρέος προς το δημόσιο που μπήκε σε ρύθμιση 20 ετών είναι 3.600.000 ευρώ. Η δόση για τον πρώτο χρόνο θα είναι 9.500 ευρώ και κάθε χρόνο μαζί με κάποιους τόκους το ποσό αυτό θα αυξάνεται. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα υποθέσουμε ότι παραμένει στη ρύθμιση και τα 20 χρόνια, θα πληρώσει επιπλέον 800.000 ευρώ σε τόκους, ενώ αν είναι στη Super League 1, προφανώς θα μπορεί να προεξοφλεί νωρίτερα κάποια ποσά, ώστε να μειώσει τους τόκους αυτούς.
Οι δύο αυτές κινήσεις για τη ρύθμιση και την πληρωμή του παραβόλου συμμετοχής στο πρωτάθλημα, δείχνουν ότι γίνεται μία προσπάθεια η ομάδα να κερδίσει χρόνο για να προχωρήσει τις επαφές του ο κ. Σιόντης με κάποιους επιχειρηματίες, αλλά αν δεν βρει «συμπαίκτες» θα εγκαταλείψει κι εκείνος.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Σιόντης έχει πάρει από χθες επακριβώς τα στοιχεία του χρέους της ομάδας, το οποίο ήταν στα ποσά που περιέγραφαν οι αδερφοί Χριστοβασίλη και ξεκινάει να μιλάει σε πραγματική βάση με άλλους επιχειρηματίες και όχι σε υποθετική. Αλλά αν ούτε τώρα πειστούν κάποιοι άνθρωποι να βοηθήσουν, ο ΠΑΣ Γιάννινα ουσιαστικά θα «βουλιάξει» για 2 περίπου εκ. χρεών που είναι σε τρίτους.
Αν δεν συστρατευθεί ούτε τώρα η πόλη στο πλευρό του κ. Σιόντη, θα χαθεί μία τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα να παραμείνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, γιατί δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος.
Πηγή: super-fm