ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ
Super League 2 | Football League

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ – ΘΕΜΑΤΑ – ΡΕΤΡΟ

“Έχουμε την τεχνογνωσία, κανένα κίνητρο στις ομάδες από την ΕΠΟ”

Ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού, Βασίλης Κωστόπουλος, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αρκαδίας, μιλώντας για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού και το πλάνο των πράσινων για την εφετινή σεζόν.

Ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού, Βασίλης Κωστόπουλος, φιλοξενήθηκε στον «Radio Arcadia 93.8», μιλώντας για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού και το πλάνο των πράσινων για την εφετινή σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», στάθηκε στη σφιχτή οικονομική πολιτική που είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει κι εφέτος ο Παναρκαδικός αφού δεν υπάρχει κανένα κίνητρο ούτε οικονομικό, ούτε αγωνιστικό από τη Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και στην τεχνογνωσία που διαθέτει ο Παναρκαδικός ώστε ακολουθώντας ένα ρεαλιστικό πλάνο να έχει αποτελέσματα.

Επιπλέον, προανήγγειλε ανανεώσεις και μεταγραφές ποδοσφαιριστών ενώ ξεχωριστή σημασία έδωσε στο ζήτημα του καταρτισμού των ομίλων στη Γ’ Εθνική που πρέπει όπως είπε χαρακτηριστικά να γίνεται με βάση τα συμφέροντα όλων κι όχι μερικών ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε Βασίλης Κωτσόπουλος:

“Ξεκινάμε φέτος από μια εντελώς διαφορετική βάση σε σχέση με πέρυσι. Τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο μετά από αλλεπάλληλες αναβολές δεν συγκροτηθεί καν διοίκηση. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε με τον σωστό και τον πιο ορθό τρόπο τη φετινή χρονιά ανανεώνοντας αρχικά με τον προπονητή. Ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό μας με το που έκλεισε η περσινή χρονιά δηλαδή από τις 15 Απριλίου δουλεύουμε το πλάνο ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Έγιναν κάποιες ανανεώσεις ήδη, έχουμε κάνει κάποιες συμφωνίες με παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και φυσικά τρέχουμε το ζήτημα των μεταγραφών στοχεύοντας στην πρώτη συνάντηση της ομάδας που λογικά θα είναι στις 29 Ιουλίου να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του Θανάση Στάικου για να δουλέψει μαζί τους”.

Υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές;

“Ναι είμαστε σε συζητήσεις. Έχουμε συμφωνήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές και εντός της εβδομάδος θα γίνουν κάποιες ακόμα ανανεώσεις. Είμαστε επίσης πολύ κοντά στο να ανακοινώσουμε λογικά, δύο μεταγραφές”.

Η πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης δεν απευθύνεται μόνο σε όσους βρίσκονται στο Δ.Σ της ομάδας αλλά σε όλους τους φιλάθλους…

“Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση. Εμείς στο πλαίσιο της θητείας μας και όπως ορίζει άλλωστε και το καταστατικό της ομάδας συγκαλούμαι την Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία έχει καθαρά απολογιστικό χαρακτήρα. Σαν Διοίκηση θα κάνουμε έναν απολογισμό και οικονομικό και διοικητικό για τη σεζόν 2018-19 και θα τεθούν τα ζητήματα και τα πλάνα που έχουμε καταστρώσει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Εννοείται πως η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς κάθε φίλο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο του Παναρκαδικού. Ένας στόχος άλλωστε της Διοίκησής μας είναι να διευρυνθεί και η βάση των μελών της ομάδας μας. Άρα είναι ευπρόσδεκτα και τα νέα ή εν δυνάμει μέλη του Παναρκαδικού. Σαφέστατα και τα υπάρχοντα μέλη που είναι εγγεγραμμένα και δίνουν κάθε χρόνο το παρών, με την παρουσία τους θα δώσουν ένα άλλο στίγμα προκειμένου να δούμε κάποια ζητήματα διότι, αυτό που αξίζει να επισημάνω, η χρονιά από άποψη προγραμματισμού είναι αντίστοιχη με την περσινή. Δηλαδή εμείς πάμε με μια σφικτή πολιτική και καθαρά ρεαλιστικά”.

Για τις ομάδες που φαίνονται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα:

“Είναι φυσικό επόμενο. Η διοργανώτρια αρχή δεν δίνει τα κίνητρα στις ομάδες. Δεν συζητάω για τα οικονομικά κίνητρα που είναι μηδαμινά. Ούτε αγωνιστικά κίνητρα δίνονται σε ανθρώπους να ασχοληθούν και να συμβάλλουν στις ομάδες ώστε να συγκροτηθούν κάποιες διοικήσεις για να κατέβουν κάποιες ομάδες σε μια εθνική κατηγορία. Το κόστος συμμετοχής σε μια εθνική κατηγορία είναι εντελώς διαφορετικό από τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό δυστυχώς εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά η Διοργανώτρια αρχή δεν μας βοηθά ώστε να θέσουμε σε στέρεες βάσεις τη λειτουργία της ομάδας μας. Κι εμείς ακολουθούμε ένα πλάνο με σφικτή οικονομική πολιτική, χορηγίες, σωστή οργάνωση με εισιτήρια διαρκείας και διάφορα άλλα. Οι περισσότερες ομάδες είναι στον αέρα και είναι λογικό. Ήδη 5-6 ομάδες έχουν δηλώσει αδυναμία και θεωρώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες ακόμα. Από ‘κει και πέρα ένα μεγάλο ζήτημα είναι πως θα χαρτογραφηθεί ο όμιλος. Σε τι όμιλο θα βρεθεί ο Παναρκαδικός, ποια θα είναι τα κριτήρια κατάρτισης των ομίλων. Ευελπιστώ να είναι καθαρά γεωγραφικά. Πρέπει να είναι γνώμονας της ΕΠΟ οι όμιλοι να δημιουργούνται με βάση τα συμφέροντα όλων των ομάδων κι όχι τα συμφέροντα μιας ή δύο ομάδων. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο σύνηθες στην Γ’ Εθνική, με βάση τα συμφέροντα κάποιον ομάδων που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό να καταρτίζονται οι όμιλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι στον όμιλο του Παναρκαδικού ότι από “σπόντα” αποφύγαμε τις ομάδες της Ρόδου. Εντελώς ανεξήγητα πέρυσι μπήκαν στον όμιλό μας οι ομάδες της Βοιωτίας, που δεν “κολλάνε” με εμάς γεωγραφικά. Ηδη τα τελευταία χρόνια έχουμε τις ομάδες από Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο. Πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός, δηλαδή κάπως να σκεφτούν ότι οι ομάδες έχουν ανάγκες και υποχρεώσεις και χρόνο με το χρόνο υπάρχει μια φθορά. Αν συνεχιστεί αυτό κάποια στιγμή θα υπάρξει έκρηξη. Για παράδειγμα το Καταστάρι, μια πολύ σοβαρή ομάδα, δεν δήλωσε συμμετοχή. Μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ, με αξιόλογη ομάδα και βοήθεια από τον κόσμο της έμεινε εκτός. Προσωπικά το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Μετά από ένα σημείο και οι άνθρωποι εκεί βλέποντας αυτές τις συνθήκες να αποθαρρύνονται και να σκέφτονται κάποια άλλα πράγματα. Όπως και όλοι, έχουν αυτό τον προγραμματισμό. Εμείς πέρυσι βάλαμε σε εφαρμογή ένα πλάνο με σφιχτή οικονομική πολιτική γιατί θέλουμε να λειτουργούμε με γνώμονα τη λογική. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και να κάνουμε σχέδια στον αέρα γιατί είναι σίγουρο ότι η ομάδα δεν θα λειτουργήσει σωστά κι εμείς θα εκτεθούμε κι εμείς οι ίδιοι. Απο κει κι έπειτα υπάρχει η τεχνογνωσία. Θεωρώ ότι ο Παναρκαδικός, έχει τη τεχνογνωσία να σταθεί στη Γ’ Εθνική από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο πακτωλός των χρημάτων για να πούμε ότι τα μπάτζετ ανεβαίνουν. Θεωρώ υγιές το πλάνο πάνω στο οποίο βαδίζουμε και μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Πυράκανθος | Κάρβουνα, Μπρικέτες, Πέλλετ, Υγραέριο, Καυσόξυλα, Προσάναμμα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ – ΘΕΜΑΤΑ – ΡΕΤΡΟ