ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ
LigaSport | Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ηλεκτρονικό κατάστημα

ΑΡΘΡΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή Σωκιανού…

Με μία μακροσκελέστατη επιστολή ο πρώην πρόεδρος του Ηρόδοτου, Στέλιος Σωκιανός, αποχαιρέτησε άπαντες στον σύλλογο της Κρήτης…

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΑ Ηρόδοτου: «Όλα στη ζωή μας κάποτε έχουν ένα τέλος. Έτσι και το ταξίδι του δικού μου «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ» (του Ηροδότου), έφτασε στο τέλος του. Όχι όμως βουλιάζοντας. Αλλά φτάνοντας μετά από πολλές φουρτούνες , μπόρες και 40 κύμματα σε ένα μεγάλο ονειρικό λιμάνι. Καπετάνιος, με ένα μοναδικό πλήρωμα δίπλα μου, από απλά, ταπεινά και λαϊκά παλικάρια . Τα περισσότερα προσφυγόπουλα και Αλικαρνασσόπουλα,  κάναμε τα πιο τρελά όνειρα των αγαπημένων  μας φιλάθλων, πραγματικότητα και δικαιώσαμε πλήρως την Γενική Συνέλευση που πριν τρία χρόνια, μας εμπιστεύτηκε το τιμόνι και την τύχη της  μεγάλης και αγαπημένης μας ομάδας: του ΗΡΟΔΟΤΟΥ.
Είχα δηλώσει πολλές φορές και ήταν μία υπόσχεση προς την οικογένεια μου, ότι μετά την λήξη της θητείας μου για δύο χρόνια ως Πρόεδρος δεν θα διεκδικούσα ξανά την θέση του Προέδρου, είτε αν η ομάδα παρέμεινε στη Γ’ Εθνική , είτε ανέβαινε στην Football League.  Αυτή την αποχαιρετιστήρια δήλωση και αποχώρηση από το τιμόνι του Ηροδότου έπρεπε να  την είχα κάνει από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά οι συγκυρίες και η δύσκολη ανεύρεση επενδυτή με ανάγκασαν να είμαι και πάλι φέτος, εντός και εκτός ομάδας αλλά πάντα δίπλα της. Ως απλός στρατιώτης εκτός Διοίκησης  και αναλάμβανοντας από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, την τύχη της Κ19, αφού ήδη η οργάνωση της είχε προγραμματιστεί και προβλεπτεί από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ και τα προπονητικά team. Νιώθω πολύ συγκινημένος και χαρούμενος που σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας, ένα μη οικονομικά ισχυρό συμβούλιο, αλλά με πολύ όρεξη και μεράκι, σκληρή δουλειά και αγάπη για αυτό που κάναμε και αφού πρώτα γίναμε όλοι μια οικογένεια, καταφέραμε να οδηγήσουμε όλοι μαζί αυτό το πλοίο στο μεγάλο και ονειρικό λιμάνι που προανέφερα.
Αναλαμβάνοντας λοιπόν την ομάδα το καλοκαίρι του 2016 και αφού πρώτα για δύο χρόνια πριν είχα περάσει από τα πόστα του γενικού αρχηγού και Αντιπροέδρου, αποχορώντας το καλοκαίρι του 2018 επιθυμώ να αναφέρω παρακάτω τι παραλάβαμε το Φθινόπωρο του 2014 με τον φίλο μου, κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, Αντιπρόεδρο τότε και Πρόεδρο αμέσως μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σαρόγλου,  (λόγω του θλιβερού συμβάντος με τον φίλαθλο του Εθνικού).
Καταρχάς, δεν λάκισε κανένας μας (και η αποχώρηση του τότε Προέδρου ήταν για οικογενειακούς λόγους).
Μαζευτήκαμε όλοι με έναν μεγάλο σταυρό στην πλάτη μας και δίνοντας τους καλύτερους εαυτούς μας, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την κακή φήμη της ομάδας και να την οδηγήσουμε στο δρόμο που της άρμοζε και της άξιζε. Ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης ως πρόεδρος και όλοι εμείς στο Συμβούλιο, δίπλα του δώσαμε σκληρές μάχες και σε αυτά τα δύο χρόνια, τα πρωταθλήματα χάθηκαν σε σημεία και λεπτομέρειες και κλείνοντας με έναν οικονομικό ισολογισμό με μία μικρή απόκλιση, περίπου στις 12.000-15.000 ευρώ, μικρή κατά την γνώμη μου, εν συγκρίση με αυτά που είχε πληρώσει ήδη η ομάδα.
Φτάνουμε λοιπόν στα δύο επόμενα χρόνια της προεδρίας μου, όπου αναλαμβάνω την ομάδα και αλλάζοντας το marketing, το όραμα, την φιλοσοφία και πάντα πάνω απ’ολα με την βοήθεια του Θεού φτάσαμε το brand name του Ηροδότου στο υψηλότερο σημείο, μιλώντας πλέον όλο το Ηράκλειο, η Κρήτη και όλη η Ελλάδα με τα καλύτερα λόγια. Την αναγέννηση του Ηροδότου την στήριξα σε τρείς εκφράσεις: Την πίστη στον Θεό, την πίστη στον ιερό θεσμό της οικογένειας και την πίστη στην μεγάλη και αγαπημένη μας ομάδα, τον Ηρόδοτο.
Εγώ και το Συμβούλιο μου διδάξαμε ήθος και παιδεία. Αρχές και αξίες που τείνουν να χαθούν από την κοινωνία μας και κυρίως τη νεολαία μας. Έβαψα όλο το γήπεδο εξωτερικά, διακοσμώντας με γκράφιτι, ενάντια στην βία, στον ρατσισμό, τα ναρκωτικά και την υπερβολική χρήση του ίντερνετ. Φτιάξαμε μία μικρή κερκίδα και σκεπαστή στις Ακαδημίες. Φτάσαμε τους φιλάθλους μας  να συμπεριφέρονται υπέροχα, τόσο εκτός, όσο και εντός γηπέδου, όπου χειροκροτούσαν τους παίκτες μας και τους αντίπαλους, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ανακαινίσαμε πλήρως τα αποδύτηρια, όπου πολλές ομάδες θα ζήλευαν να τα έχουν. Με πολύ χρόνο και κόπο οι: Δημήτρης Γιαουρτάς, Σοφία Κουβίδη, Γιάννης Γουρνιεζάκης και οργανωτή τον εξαιρετικό επιχειρηματία και άνθρωπο, κ. Δημήτρη Παπαματθαιάκη, δημιουργήσαμε επιτέλους ένα αξιόλογο site για την ομάδα μας.
Το ρητό του Ηροδότου «ΑΜ΄ΕΠΟΣ ΑΜ΄ΕΡΓΟΝ», που σημαίνει: ότι πούμε το κάνουμε, το τηρήσαμε και το παραγματοποιήσαμε στο έπακρον.
Γιατί σε πολύ λίγο διάστημα ο Ηρόδοτος έγινε πόλος έλξης για πολλούς ποδοσφαιριστές. Όλοι πληρώνοταν στην ώρα τους  και μάλιστα τους περισσότερους μήνες, την 1η ημέρα του μήνα.
Την πρώτη χρονιά σαρώσαμε τα πάντα, κατακτώντας έξι τρόπαια, βάζοντας 149 γκολ και φτάνοντας τους 102 βαθμούς. Την δεύτερη χρονιά μετά από 36 χρόνια επαναφέραμε την αγαπημένη μας ομάδα στα επαγγελματικά σαλόνια της Football League. Ξεκαθάρισα τον Ερασιτέχνη και μία περίεργη κατάσταση που επικρατούσε εκεί και φέραμε μαζί με τον κ. Μιχαλέλη μία εξαιρετική οικογένεια στο κυλικείο, των Γρηγόρη και Μαρίνα Τζανάκη. Έφτασα τον αγωνιστικό χώρο στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Έφτασα το brand name του Ηροδότου στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 25ετίας , όπου σχολιάστηκε η μοναδική, ονειρική και ιστορική πορεία του αυτά τα δύο τελευταία χρόνια σε όλο το Ηράκλειο, την Κρήτη αλλά κυρίως σε όλη την Ελλάδα.
Τιμητική για όλους μας η παρουσία στο πολύκεντρο του Συλλόγου μας, «Αρτεμήσια», ενός αθλητή που έκανε την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες περήφανους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο της ιστιοπλοϊας, κ. Νίκο Κακλαμανάκη, όταν ήρθε αφιλοκερδώς να εμψυχώσει τους παίκτες μας κάνοντας μια καταπληκτική ομιλία για τα επόμενα δύσκολα μπαράζ που ερχότανε.
Πιστεύοντας στην δύναμη της ψυχής και κυρίως της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ψυχής, στηρίχτηκα σε δικούς μας παίκτες και κρητικόπουλα, έχοντας την πρώτη χρονιά στο ρόστερ της ομάδας, 20 κρητικόπουλα και την δεύτερη χρονιά, 22 που δώσανε τον καλυτερο τους εαυτό, κάνοντας τον Ηρόδοτο και τους φιλάθλους του περήφανους μετά από πολλά χρόνια.
Βάση της δήλωσης, στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ταμία, κ. Γιώργου Δασκαλάκη, έβαλα στην ομάδα, 45.000 ευρώ  (κατ’εμέ έβαλα 50.000 ευρώ) και εκτός τα 6500 που  έβαλα φέτος (5000 ευρώ στο μετοχικό και 1500 σε μία μισθοδοσία), σε ένα μπάτζετ στα δύο χρόνια 450.000 ευρώ, έμειναν 36.000 ευρώ απλήρωτα, τα οποία αν η ομάδα δεν ανέβαινε θα υπήρχε εξόφληση όλων. Από αυτά τα 16.000 ευρώ ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Νίκος Παναγιωτάκης και για αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ (γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να μην το αναλάβει).
Έχοντας αντιληφθεί στο τέλος της προεδρίας μου, ότι η ομάδα υστερούσε στο θέμα της γραμματείας, των μελών, των συνελεύσεων, των πρακτικών κτλ., μία εβδομάδα πρίν την Γενική Συνέλευση , με προτεινόμενο έως τότε πρόεδρο του Ερασιτέχνη, τον κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, δέχτηκα (βάζοντας πάνω από όλα το καλό του Ηροδότου και της ιστορίας του) να απαντήσω θετικά στην πρόταση του κ. Νίκου Παναγιωτάκη να ηγηθεί αυτός του Ερασιτέχνη ΠΑΣΑ Ηρόδοτου. Μία απόφαση που με δικαίωσε πλήρως, διότι επιτέλους μπήκε μία τάξη και σειρά στο μοναδικό μελανό σημείο, που υστερούσε εδώ και πολλά χρόνια ο Ηρόδοτος. Το αποκορύφωμα ήταν ότι φέτος, σαν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, μερίμνησα να οργανώσω και να ετοιμάσω με τους κ. Παπαματθαιάκη, κ. Ξυδάκη και κ. Κοσμαδάκη και μετέπειτα τους κ. Πουπάκη, κ. Κορνάρο, κ. Κουντούρη, την Κ19 της ΠΑΕ για να είναι ο Ηρόδοτος έτοιμος σε οποιαδήποτε παράξενη διάδοχη κατάσταση.
Νιώθω επίσης, πολύ περήφανος και δικαιωμένος για τις προσωπικές μου επιλογές. Τον κ. Κορνάρο Λευτέρη ως προπονητή της Κ19 και τεχνικό Διευθυντή των Ακαδημιών και τον κ. Πουπάκη Λευτέρη ως προπονητή τερματοφυλάκων και αγωνιστικό σύμβουλο τόσο του Ερασιτέχνη, όσο και όλων των προπονητών των Ακαδημιών. Η δουλειά και των δύο ήταν φανταστική και οργανωτική όσο ποτέ άλλωτε. Τουλάχιστον, για τα πέντε χρόνια παρουσίας μου στον Ηρόδοτο και τους ευχαριστώ και εγώ από καρδιάς, ως πρώην πρόεδρος και μέλος της οικογένειας του Ηροδότου. Θα αναφερθώ ακόμα στον κ. Κουντούρη Κώστα, ως προσωπική επιλογή δική μου και του κ. Ψιμόπουλου, όπως και ο κ. Μπαρμπαλιάς Αλέξανδρος, επιλογή του κ. Ξυδάκη Ανδρέα και δική μου, συντέλεσαν μαζί με την περυσινή μας επιλογή τον κ. Αστρινό Χαλκιαδάκη, το τέλειο προπονητικό team, που δημιούργησαν και αποτέλεσαν πρότυπο για τις Ακαδημίες μας, δικαιώνοντας όλους εμάς και κάνοντας το καλύτερο για την αγαπημένη μας ομάδα, τον Ηρόδοτο!
Φέτος για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο Υπουργός Αθλητισμού, με δέχτηκε στο γραφείο του, για σαράντα ολόκληρα λεπτά, όταν τα υπόλοιπα ραντεβού δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι λεπτά. Μέχρι και στο Υπουργείο έφτασε και συγκίνησε η πορεία του Ηροδότου, κατακτώντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα , αλλά κυρίως για το ήθος και την παιδεία που πρέσβευε.
O Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης αγωνιούσε για το θέμα εξεύρεσης επενδυτή της ΠΑΕ, προβληματισμένος να μην χαθεί ο κόπος των τελευταίων χρόνων. Προσωπικά μάλιστα, μου κανόνισε δύο ραντεβού με δύο πολύ σοβαρούς και μεγάλους επιχειρηματίες του Ηρακλείου.
Δεν είναι τυχαίο που η ΕΠΣΗ επί δύο χρόνια βράβευσε τον Ηρόδοτο για την πορεία αλλά και το ήθος, την παιδεία και το έργο που παραδώσαμε. Με τιμάει πολύ όταν ακούω τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, κ. Τζώρτζογλου Νίκο με αποκαλεί «Πρόεδρο των τίτλων και των έργων».
Η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα υπήρξε εντυπωσιακή! Σε σημείο, όπου αξιόλογοι άνθρωποι, σοβαροί επιχειρηματίες και παλιοί παράγοντες της ομάδας, να δώσουν το παρόν, μετά από πολλά χρόνια, στις κερκίδες του γηπέδου, όπως οι κ. Γιάννης Αρώνης, κ.κ. Ντίνος και Νίκος Μπαξεβάνης, κ. Γιώργος Γιαουρτάς, κ. Βαγγέλη Σισαμάκη, κ. Γιάννη Αεράκη, οικογένεια Λεονταράκη, κ. Γιώργος Χναράς, κ. Νίκος Ψαρράς και άλλοι.
Δεν ήταν λίγες φορές που το γήπεδο μας γνώρισε ξανά παλιές, μεγάλες και ένδοξες στιγμές! Βάλαμε σταθερή βάση, με τον πρώην Πρόεδρο, κ. Γεωργιάδη, κ. Αρναουτάκη και τον εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού της Περιφέρειας, κ. Συριγωνάκη και αφού πρώτα μας είχαν προσφέρει δωρεάν την μελέτη των 4 στεγάστρων, της κεντρικής εισόδουτου γηπέδου και των σύγχρονων πάγκων του αγωνιστικού χώρου, οι ΑΦΟΙ Βάβουλα και η μεταλλοκατασκευαστική να καταφέρουμε επιτέλους να παραδώσουμε  στις κατάλληλες αρμόδιες αρχές, Περιφέρειας και Δήμου ένα ικανοποιητικό φάκελο, ώστε να γίνει η βάση αποπεράτωσης για τα παραπάνω, μετά και την εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού  που μας ενέκρινε, η Περιφέρεια και ο κ. Αρναουτάκης μαζί με τον κ. Συριγωνάκη.
Αποκαταστήσαμε τις σχέσεις μας με την ΠΑΕ ΟΦΗ, όπου δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν μεταξύ μας φιλικά παιχνίδια. Μας έδωσαν ελεύθερα τον Βασίλη Μπάμπη και δανεικό τον Γιώργο Κοντογιάννη.
Δεν πέρασε απαρατήρητο που στην ονειρική φιέστα με 2000 άτομα στην κατάμεστη πλατεία του προστάτη μας της Νέας Αλικαρνασσού Αγίου Νικολάου, για την απονομή και την επάνοδο στα επαγγελματικά σαλόνια, η Διοίκηση του ΟΦΗ, ήταν παρών με δυναικές παρουσίες.
Σημαντικό και τιμητικό για μένα ως πρόεδρο , το συμβούλιο μου αλλά και όλου του κόσμου της Νεας Αλικαρνασσού ήταν η παρουσία πολλών και σημαντικών φορέων , σε σημαντικα και κρίσιμα ΜΑΤΣ για την ομάδα μας στην Νέα Αλικαρνασσό , οπως οι Κύριοι , Βασιλής Λαμπρινός, Σταύρος Αρναουτάκης , Νίκος Συριγωνάκης, Κωστας Βαρδαβας , Χαρης Μαμουλακης , αρκετοί Βουλευτές ανεξαρτήτου κόμματος, οι Πρόεδροι και Διοικητικά Στελέχη της ΔΕΠΑΝΑΛ.
Δεν ήταν τυχαίο , που όποτε συζητάγαμε , με τον απερχόμενο ταξίαρχο, Κύριο Σήφη Κανακουσάκη, μου έδινε τα εύσημα , για την εντυπωσιακή αλλαγή, όσον αφορά την συμπεριφορά και την κόσμια διαγωγή, παραγόντων, ποδοσφαιριστών και κυρίως των φιλάθλων μας.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη , από τα βάθη της καρδιάς μου, να πω πολλά και Μεγάλα ευχαριστώ , στους ανθρώπους που με στήριξαν και ήταν πάντα δίπλα μου στο δύσκολο και μακρύ αυτό ταξίδι.
Ευχαριστώ…
Πρώτα από όλα την υπέροχη σύζυγο μου και τα αξιόλατρευτα παιδιά μου, τον μοναδικό γαμπρό μου και την αξιόλογη νύφη μου, που με στήριξαν όσο κανείς την περίοδο της προεδρίας μου.
Τον Μιχάλη Μωραϊτη, που ήταν ο άνθρωπος που με έφερε για πρώτη φορά σε αυτή την μεγάλη και ιστορική ομάδα και δηλώνω ότι ήταν από τους βασικούς πυλώνες ως Αντιπρόεδρος για την πορεία και το έργο που παραδώσαμε !!! Μιχάλη μου σε ευχαριστώ για ΟΛΑ .
Τον Βασίλη Μιχαλέλη, γραμματέα του Συλλόγου, όπου όλοι του οφείλουμε πάρα πολλά και ίσως να μην  αναλάμβανα την προεδρία , αν δεν είχα τον Βασίλη δίπλα μου .
Τον φίλο μου, Γιώργο Σαρόγλου για την απόφαση του να με συμπεριλάβει για πρώτη φορά στο Συμβούλιο του Ηροδότου, μετά την εισήγηση του Μωραϊτη, όπως προανέφερα.
Τον Μιχάλη Γεωργιάδη και την υπέροχη σύζυγο του, Άννα, όπου σαν οικογένεια συντέλεσαν τα μέγιστα στην αναγγένηση του Ηροδότου.  (Φίλε μου, Μιχάλη, σε κατ’ιδίαν συζήτηση μας, σου έχω ζητήσει συγνώμη για κάποιες φορές που σε στεναχώρησα, τώρα λοιπόν το κάνω και δημόσια, όπου δηλώνω ότι είσαι γεννημένος και καθαρός Ηρόδοτος!).
Το Συμβούλιο μου, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Μανόλη Δροσοτάκη, Παναγιώτη Τάταρη, Γιάννη Αξιώτη, Νίκο Βαρδαξή, Γιώργο Λαμπράκη, Στέλιο Τσιράκο, Δημήτρη Γιαουρτά, Ηλία Ντέλλα, Κώστα Ψιμόπουλο, Μιχάλη Στρίντζη, Γιώργο Δασκαλάκη, Νίκο Μπορμπουδάκη, Στέλιο Βλατάκη και Παναγιώτη Μουρτζάκη, όπου ο καθένας έκανε τα πάντα , για να οδηγήσουμε όλοι μαζί τον Ηρόδοτο , στην πιο Ιστορική πορεία, των τελευταίων 36 χρόνων και να γράψουμε με χρυσά γράμματα , στην ιστορία του συλλόγου μας .
Ευχαριστώ και δίνω ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Γενικούς μου Αρχηγούς, Στέλιο Τσιράκο και Μιχάλη Στρίντζη, διότι έχοντας να διαχειριστούν ένα από τα το πιο δύσκολο κομμάτια που ονομάζεται «αποδυτήρια», τα κατάφεραν άψογα .
Την υπέροχη κ. Παγώνα που με βοήθησε σε όλα και ήταν δίπλα μου σε ότι και αν ζητούσα.
Τον αδερφικό φίλο μου και πρώην προπονητή του Ηροδότου, Λευτέρη Βασιλειάδη, που ήταν πρωτεργάτης του νέου και μεγάλου Ηροδότου που χτίσαμε, διαθέτοντας ατελείωτες ώρες δουλειάς, τόσο στο γήπεδο, όσο και στο γραφείο του, και στο τέλος μας δικαίωσε, κατακτώντας 6 τρόπαια, βάζοντας 149 γκολ και φτάνοντας τους 102 βαθμούς, σε μία τρελή, μοναδική, ονειρική και πάνω απ’ όλα ιστορική , αγωνιστική χρονιά για την ομάδα μας .
Τους βοηθούς προπονητή Ανδρέα Ξυδάκη, Δημήτρη Τριβιζαδάκη, όπου μαζί με τον Βασιλειάδη αποτέλεσαν ένα τέλειο προπονητικό team , που δύσκολα θα ξεχαστεί στην Νέα Αλικαρνασσό .
Τον γεννημένο νικητή !!! και ικανό προπονητή μου , την δεύτερη χρονιά , Μανώλη Παπαματθαιάκη, όπου με την σειρά του , έγραψε με διαμαντένια γράμματα την ιστορία του Ηροδότου, φέρνοντας την αγαπημένη μας ομάδα στην Β’ Εθνική, έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια. Ευχαριστώ και την μαναδική σύζυγο του !!! Εβίτα και τις υπέροχες κόρες τους, που μαζί με τον αξιόλογο πατέρα του, Γιάννη και τον αδερφό του, Δημήτρη γινομαστε μία παρέα και μία οικογένεια σε ολους τους αγώνες .
Τον βοηθό προπονητή για δεύτερη χρονιά, Ανδρέα Ξυδάκη, έναν προπονητή, γεννημένο μαχητή με πολλές ικανότητες  και μία υπέροχη οικογένεια που πολλοί θα ζήλευαν να είχαν . Ανδρέα μου , θέλω να ξέρεις ότι είναι τιμή μου , που συνεργάστηκα μαζί σου.
Τον Λευτέρη Κοσμαδάκη, το δεξί χέρι του Μανολη Παπαματθαιάκη, για τον μοναδικό χαρακτήρα του, το ήθος και την παιδεία του. Λευτέρη, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
Την Σοφία Κουβίδη, την πολύ όμορφη παρουσία μας , την δημοσιογράφο μας , που ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ προέδρου, παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών, κάνοντας εκπληκτική δουλειά, στην διαφήμιση και στην προβολή του Ηροδότου.
Τους ποδοσφαιριστές, που και τα δύο χρόνια, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, καταθέτωντας ψυχή και σώμα, εντός και εκτός γηπέδου, ώστε να φτάσει η ομάδα μας σε ανεπανάληπτες νίκες και τεράστιες επιτυχίες.
Τους Μαρίνα και Γρηγόρη Τζανάκη και τα υπέροχα παιδιά τους, που άλλαξαν επίπεδο στο κυλικείο μας, με την ανθρωπιά τους, την απλότητα τους και την ευγένεια τους.
Τους φροντιστές, Μιχάλη Τάταρη, Άννα Γιακουμακη και Προκόπη Ταβλαδωράκη για την εξαιρετική δουλειά που προσέφεραν.
Ευχαριστώ … ανθρώπους που και εκτός γηπέδου με στήριξαν απίστευτα, τόσο σαν συμβουλές, όσο ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Ευχαριστώ…
Τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο, Νίκο Συριγωνάκη, όπου δεν μπορώ να τους εκφράσω με λόγια την εκτίμησή, τον σεβασμό και την αγάπη μου .
Τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό που η βοήθεια του ήταν μεγάλη και σημαντική. Όπως, επίσης ότι και η παρουσία του , σε πολλά παιχνίδια ήταν καθοριστική για την ομάδα μας.
Τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβά και τους Αντιδημάρχους Χάρη Μαμουλακη , Γιάννη Αναστασάκη, Στέλλα Αρχοντάκη και Γιώργο Καραντινό, όπου πάντα οι πόρτες ήταν ανοιχτές για τον  Ηρόδοτο.
Τους Προέδρους της ΔΕΠΑΝΑΛ, Νίκο Αγγελάκη και Γιάννη Ξυλούρη. Τα υψηλά στελέχη της ΔΕΠΑΝΑΛ, Γιάννη Αναγνώστου και Γιάννη Σμαραγδάκη.
Τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Νίκο Τζώρτζογλου, όπου η στήριξη και οι συμβουλές του ήταν καθοριστικές και σημαντικές .  Σε ευχαριστώ Νίκο για όλα! Είσαι σπουδαίος πρόεδρος! Επίσης, το Συμβούλιο της ΕΠΣΗ, τον Πρόεδρο διαιτησίας και το επιτελείο του.
Τον Μανώλη Λημναίο, τον φίλο μου, τον αδερφό μου και βασικό μου συνεργάτη , που παρ’ όλο τις διάφορες και διαφωνίες που υπηρξαν μεταξύ μας !!! πάντα υπερίσχυε , η επι πολλά χρόνια δυνατή και οικογενειακή φιλία μας και στο τέλος πάντα είμαστε μαζί , ενωμένοι και δυνατοί. Την εξαιρετική σύζυγο του, Άννα και το απίστευτο χαμόγελο που μας υποδεχόταν. Μανόλη μου, είσαι ένας μεγάλος παράγοντας και έχεις προσφέρει πάρα πολλά στον Ηρόδοτο.
Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, ανεξαρτήτου κόμματος, όπου όλοι ήταν δίπλα στον Ηρόδοτο.  Οφείλω να ομολογήσω τις σημαντικές και κομβικές βοήθειες των Λευτέρη Αυγενάκη, Σωκράτη Βαρδάκη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Τον χρυσό χορηγό του Ηροδότου, «Κνωσσός Διάγνωσις», την Αθηνά Σπανάκη, τον Γιώργο Παπαμαστοράκη και τον Γιώργο Κοχιαδάκη, που ήταν οι βασικοί οικονομικοί μας χορηγοί . Τον  ασημένιο χορηγό, συνεργεία αυτοκινήτων, του Μανόλη Στεφανάκη. Τα εστιατόρια-οβελιστήρια «Κρασάς» και προσωπικά τους αδελφους Δημήτρη και Μανολη Κρασανάκη . Τα σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» και προωπικά τον Εξαιρετικό κύριον Μηνά Χαλκιαδάκη και την κόρη του Χριστίνα . Κύριε μήνα σε ευχαριστούμε για όλα και πιστεύω ότι η Αλικαρνασσός σου οφείλει Πάρα Πολλά .
Τον πρώην Πρόεδρο Κύριον Γιάννη Αρώνη , που σας ενημερώνω , ότι ήταν ο Δασκαλος και Καθηγητης μου διδάσκοντας μου πολλά και σημαντικά πράγματα στην διάρκεια της θητείας μου, λέγοντας μου μόνο , μεγάλες και πραγματικές αλήθειες. Γιάννη , θα είσαι πάντα στην ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ . Την οικογένεια, Ντίνου Μπαξεβάνη και των παιδιών του, ομολογώντας ότι η στήριξη τους ήταν σημαντική και καθοριστική. Ντίνο, η εκτίμηση μου για εσένα και την οικογένεια σου θα είναι παντοτινή.
Την οικογένεια Λεονταράκη και τα παιδιά τους, όπου ήταν δίπλα μου πάντοτε σε όλους τους τομείς. Στέλιο και Δημήτρη, για εμένα η λέξη φίλος είναι πολύ ΜΕΓΑΛΗ και ΙΕΡΗ !!! και εσείς πλέον με τις οικογένειες σας θα είστε αδερφικοί και παντοτινός ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ .
Την πιο πιστή φίλαθλο γυναίκα του Ηροδότου και Πρόεδρο των Ελπίδων, Κατερίνα Τσαντιράκη και τον σύζυγο της, Μιχάλη Δερμιτζάκη με τα υπέροχα τους παιδιά , Νικο και Ραφαήλ . Ραφαήλ μου , θα είσαι για πάντα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου!
Τον Βαγγέλη Χατζηλουκά, όπου επέλεξα φέτος για Γενικό Αρχηγό της Κ19 και που παρ’όλο πρωτάρης και άπειρος, τα κατάφερε εξαίσια.
Τον Γιώργο Γιαουρτά και τα αδέρφια του, όπως και το ξενοδοχείο “SOFIA”, για την μόνιμη και σημαντική βοήθεια τους.
Τις οικογένειες, Νίκου και Γιώργου Παναγιωτάκη, που αν και είχαν εξωπαραγοντικό ρόλο τα 2 χρόνια της προεδρίας , ήταν πάντα δίπλα μου και στον Ηρόδοτο , σε ότι τιυς ζητούσα .
Τον φίλο και αδερφό μου Θέμη Καρνή την υπέροχη οικογένεια του . Θεμη μου έτσι σε Νοιώθω και αυτό εκφράζω .
Την Κυρία Αρετή Φραδελάκη και τα κατεψυγμένα «Ατλαντίδα».
Τον σοβαρό επιχειρηματία και Πρόεδρο της Δαμάστας, Αντώνη Παπαδάκη.
Το «INTERCLINIC» , τους ιδιοκτήτες και προσωπικούς μου φίλους, Κυριους Μιχάλη Κοντοπόδη και Γιώργο Στεφανουδάκη.
Το «ΙRODOTOS Διάγνωσις», και τους ιδιοκτήτες του, για το σημαντική στήριξη τους .
Τα πλυντήρια «Car Wash», και τον ιδιοκτήτη, Πέτρο Χόϊερ.
Τον «Κρητικό Φούρνο», και τον Δημήτρη Νικολιδάκη. Τον φούρνο «Σαβοϊδάκη», και την κυρία Εύα Σαβοϊδάκη και τον φούρνο του «Νύκταρη».
Το “bowling center”, και τον μοναδικό Γιώργο Σουλτάτο, που δεν μου αρνήθηκε ποτέ , ότι και αν του ζήτησα .
Τις ακτοπλοϊκές γραμμές «ΑΝΕΚ και SUPER STAR FERRIES» και ιδιαίτερα τον Διευθυντή, Παντελή Ζαχαριουδάκη. Φίλε Παντελή, σε ευχαριστώ για όλα!
Τα καφέ «Hacienda», τα εστιατόρια «Donald», τα φυτόρια «Στέλιος –Στέλλα», το εστιατόριο «Αλά κρεμ»,
Τον Μανόλη Μπαξεβάνη, όπου τρία χρόνια, γεννημένος Ηρόδοτος !!! ήταν πάντα στο πλευρό μας.
Τον ξεχωριστό φίλο μου , Γιώργο Ντελή, τα εστιατόρια , «MC DELLY’S», και το χρυσοχοείο Peeters στην Χερσοόνησο.
Τους εισαγωγείς μαρμάρων «Ελληνικοί Γρανίτες», τα καταστήματα παιχνιδιών «Μουστάκας», τα είδη υγιεινής «Νικολάντος», την εταιρεία του φίλου μου, Νίκου Μπουνάκη «Proactive», τα «ΔΕΛΤΑ ΙΚΤΕΟ», τα είδη υγιεινής «Αγαπητός», το ξενοδοχείο «Stella Palace» του Μιχάλη Τζιράκη, το ξενοδοχείο «Άνεμος» και  τον Μιχάλη Λελεδάκη με τα καταστήματα ανδρικών και γυναικείων ρούχων.
Τους κουμπάρους μου, Χάρη και Γιάννη Μαυράκη.
Τον πρόσχαρο φίλο μου, Γιάννη Αεράκη, όπου μαζί με τον Γιώργο Γιαουρτά, δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι του Ηροδότου!
Τους αεραγωγούς Δερμιτζάκη και προσωπικά τον πρώην Πρόεδρο Μανόλη .
Την ΕΠΟ , την ΚΕΔ και τον Μιχάλη Κουκουλάκη, για την άψογη διαιτησία που αντιμετώπισαν στα παιχνίδια , τον Ηροδότου.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τους Στέφανο Τσιμπή και Γιάννη Λυκομήτρο.
Την αστυνομία Ηρακλείου και τον απερχόμενο ταξίαρχο, Σήφη Κανακουσάκη και Μανόλη Θεοδοσούλη. Όπως και τον τωρινό ,Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Νικό Σπυριδάκη, τους βαθμοφόρους και απλούς αστυνομικούς, όπου όλοι συνετέλεσαν , στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Τα δύο μεγάλα κανάλια της Κρήτης, Κρήτη TV, τον ιδιοκτήτη αυτού κύριον Αντώνη Δημητρίου και όλων των αθλητικών δημοσιογράφων και Ιδιαίτερα στους Γιώργο Σαχίνη, Στέλιο Μαλτεζάκη, Γιώργο Μιμίκο και Μανόλη Βαρδαλαχάκη.  Την τηλεόραση Creta, και τον διευθυντή, Μανόλη Αλεξάκη, τον αθλητικό δημοσιογράφο, Στέλιο Σβολιαντόπουλο και την εκπομπή της αξιόλογης Αντιγόνης Ανδρεάκη.
Το «prismasport» και τον κ.Χριστινάκη,
Το «athletic radio» και τον κ.Παπαδόπουλο,
Το «Capitano” και τον κ.Πιτσουλάκη,
Την εφημερίδα Πατριδα , το σάιτ αυτης , τον ιδιοκτήτη κύριον Μυκονιάτη και όλο το αθλητικό επιτελείο της , κυριους , Αντώνη Παπουτσάκη, Μάνο Μαρκάκη και Μαρίνο Βασιλάκη.
Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς  και τα αθλητικά επιτελεία τους.
Τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς μας , τους υποστηρικτές και συνδρομητες μας , που λόγο ότι είναι πάρα πολλοί , τους ζητάω συγνώμη που δεν μπορώ να τους αναφέρω  ολους έναν !!! έναν !!! και ξεχωριστά .
Τους αγαπημένους μας φιλάθλους που η διαγωγή και κόσμια συμπεριφορά τους, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και δικαιωμένους, τόσο εντός Αλικαρνασσού, όσο και εκτός Ηρακλείου και Κρήτης.
Τον Μανόλη Μπλομπλό, που πάντα με χαμόγελο και αγάπη με υποδεχόταν !!! συμβάλλοντας και αυτός με τον δικό του τρόπο , σε αυτές τις μεγαλες και ιστορικές στιγμές που έζησε ο Ηροδοτος .
Τον πρώην Πρόεδρο Ηροδότου , Εξαιρετικον κύριον Θοδωρή Κόνσολα , που πάντα ευγενικος , χαμογελαστός και καλοσυνάτος  μας υποδεχόταν και βρισκόταν πάντα δίπλα σε Μένα , την διοίκηση μου , τους παιχτες αλλά και τους φιλαθλους μας , στηριζοντας και οικονομικά σε ότι του ζήτησα .
Την αθλητική εταιρεία “STANNO”, και προσωπικά τον Αξιόλογο και Εξαιρετικό κύριον Μιχάλη Σιβρή , που για δύο χρόνια βοήθησε όσο κανείς , σε ότι αφορά στην πλήρη καλύψη του αθλητικού και ποδοσφαιρικού μας υλικού , βοηθώντας μάλιστα στα μέγιστα , όταν από προσωπική του ταμειακή εξυπηρέτηση η ομάδα , κατάφερε να πάρει την τελευταία στιγμή , τις 2 σημαντικότερες αδειες , για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Football League και στο Κύπελλο Ελλάδος .
Τις οικογένειες Δημήτρη Χναρά και των παιδιών του.
Τους πρώην Δημάρχους Αλικαρνασσού κυριους Σισαμάκη και Πατεράκη , που όποτε τους ζητήθηκε , ήταν παρών και δίπλα στον Ηροδοτο . Τον όμιλο Καράτζη και προσωπικά τους κυριους Αντώνη Καράτζη και τον Κώστα Αρχοντάκη για την διαρκή και αμέριστη συμπαράσταση τους στο πρόσωπο μου και τον Ηροδοτο .
Την πρόεδρο που πολιτιστικού μας συλλόγου «Αρτεμισίας» κυρία Ελένη Ασπετάκη και το συμβούλιο της.
Τον όμιλο «Βάβουλα» και την μεταλοστεγαστική !!! για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την προσφορά τους στον Ηρόδοτο . Γιάννη σε ευχαριστώ για όλα .
Τις εταιρείες «DP STUDIES» του Δημήτρη Παπαματθαιάκη και «Special One» του Γιάννη Γουρνιεζάκη . Τα κρεοπωλεία «Μαρμαράς».
Κλείνοντας το μεγάλο ευχαριστώ , το άφησα για τον Νέο Πρόεδρο του Ερασιτεχνη κύριον Νίκο Παναγιωτάκη, ο οποίος με δικαίωσε πληρως για την απόφαση μου , κανοντας την πιο σοβαρή , οργανωτική και αξιόλογη δουλειά τα 36 τελευταία χρόνια . Νίκο, φίλε μου, αν είπα κάτι στο διάστημα του πρώτου χρόνου της προεδρίας σου, το οποίο σε πλήγωσε και ίσως σε στεναχώρησε, σου ζητάω συγνώμη! Ο Ηρόδοτος χρειάζεται ηρεμία, γαλήνη, ενότητα και αγάπη. Ας κάνουμε μία νέα αρχή, παραμερίζοντας τα λάθη μας, γιατί αυτή η μεγάλη και ιστορική ομάδα, όταν είναι ενωμένη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!
Το τελευταίο ευχαριστώ, δίνοντας παράλληλα, πολλά συγχαρητήρια, για την φετινή του προσφορά στον ΠΑΣΑ Ηρόδοτο, δίνω στον Μικρασιάτη φίλο μου, Βασίλη Κοκοτσάκη, υπενθυμίζοντας του ότι οι εμείς οι Μικρασιάτες, έχουμε πολύ μεγάλη καρδιά και τεράστια ψυχή!»

Στυλιανός Σωκιανός, πρώην Πρόεδρος ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ .

Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Facebook

Πυράκανθος | Κάρβουνα, Μπρικέτες, Πέλλετ, Υγραέριο, Καυσόξυλα, Προσάναμμα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ