Έρχονται αλλαγές στον Πανηλειακό

Δημοσιεύθηκε: 19 Ιουνίου 2017

Η επόμενη μέρα για τον Πανηλειακό της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε στις κινήσεις της, με στίγμα… ισχυρής θέλησης για κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο, που εξέπεμψε η διοίκηση του Πανηλειακού με την επιλογή του Νίκου Κουρμπανά για την τεχνική ηγεσία.

Ο έμπειρος τεχνικός, με πολλές… ώρες πτήσης σε ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής κατά την τελευταία εικοσαετία, ανέλαβε αυτό το κρίσιμο κομμάτι.

Ο Νίκος Κουρμπανάς, στις πρώτες δηλώσεις του, τόνισε ότι είναι τιμητικό για έναν προπονητή να έχει πρόταση από τον Πανηλειακό, και ακόμα ότι θα γίνει πολύ σκληρή δουλειά στην ομάδα για να υλοποιήσει τους στόχους της τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Επεσήμανε ακόμα ότι, σίγουρα θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο νέο ρόστερ, αφού και θα έρθουν αλλά και φυσικά θα αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά στις πρώτες δηλώσεις του (μεταξύ αυτών και στις εφημ. «Πατρίς» και «Πρωινή») ανέφερε:

* Για τη συμφωνία του και τον ερχομό του στην ομάδα: «Είναι τιμητικό για έναν προπονητή να έχει πρόταση από τον Πανηλειακό. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Πανηλειακού για την πρόταση που μου έκανε. Ο Πανηλειακός έχει μια πολύ βαριά φανέλα και είναι τιμή για μένα που θα είμαι φέτος στην ομάδα.

Είδα ότι με ήθελαν πολύ και αυτό μέτρησε. Μίλησα με σοβαρούς ανθρώπους, και είπαμε να πορευτούμε με σιγανά αλλά σταθερά βήματα, ώστε η ομάδα να καθιερωθεί. Όχι βέβαια να καθιερωθεί σαν όνομα, αφού ο Πανηλειακός είναι μεγάλο όνομα στην κατηγορία, αλλά να καθιερωθεί με την έννοια του ότι έλειπε τόσο καιρό από τις Εθνικές κατηγορίες.

* Για τους στόχους στο νέο πρωτάθλημα: «Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού υπάρχουν νέα δεδομένα στην Γ’ Εθνική, αλλά εμείς με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Αυτός είναι και ο βασικός μας στόχος. Θα προσπαθήσουμε με σκληρή δουλειά να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε και πάλι ο Πανηλειακός να καθιερωθεί στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες, και να τον χαίρονται οι φίλαθλοι του.

Θα είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα, εφόσον υποβιβάζονται τόσες πολλές ομάδες. Και δύσκολα θα μπορεί κανείς να προσδιορίσει από τώρα τους στόχους του σαν ομάδα. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το ρόστερ μας και εν συνεχεία να δούμε τη γενικότερη δυναμική του ομίλου».

* Για το έμψυχο υλικό του νέου Πανηλειακού: «Η ομάδα για να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα θέλει πολλή και σκληρή δουλειά. Και σίγουρα θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, αφού θα έρθουν και φυσικά θα αποχωρήσουν αρκετά παιδιά.

Έχω δει ως τώρα από την περυσινή ομάδα, σε βίντεο, τα ματς του Κυπ. Ερασιτεχνών με την Καλαμάτα και το Καταστάρι και δυο ματς πρωταθλήματος Ηλείας. Έχω λοιπόν κάποια εικόνα, όχι όμως σε απόλυτο βαθμό.

Από το σημερινό δυναμικό δεν γίνεται να μείνουν όλοι οι παίκτες. Πιθανόν να μείνουν περίπου 10-12 ποδοσφαιριστές από τους υπάρχοντες και θα πρέπει να έχουμε συνολικά στο ρόστερ 23-24 παίκτες. Αυτό το λέω σαν αρχική προσέγγιση, καθώς είναι κάτι που θα το δούμε διεξοδικά στη συνέχεια.

Θα κοιτάξουμε για Ηλείους παίκτες προκειμένου να ενισχύσουμε το ντόπιο στοιχείο αλλά θα αποκτήσουμε φυσικά και κάποιους μη Ηλείους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ψάξουμε με ηρεμία και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στις επιλογές μας.

Θα δουλέψουμε με ηρεμία και πειθαρχία, αλλά και με υπομονή. Στοιχείο πολύ απαραίτητο και αυτό.

Και θα κάνουμε συνολικά το καλύτερο δυνατό για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με την παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα».

Η σχολή για UEFA PRO και η άφιξη στον Πύργο

* Ο νέος τεχνικός, δεν θα έρθει άμεσα στον Πύργο, σε μια από τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αφού, από την Κυριακή πρέπει να βρίσκεται στη Ρόδο, όπου μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου όπως ήταν από πριν προγραμματισμένο, και θα παρακολουθήσει τη σχολή προπονητών που γίνεται εκεί, για να πάρει το δίπλωμα UEFA PRO (που είναι ως γνωστόν και το κορυφαίο που μπορεί να πάρει ένας προπονητής).

Στο διάστημα αυτό, θα βρίσκεται πάντως και σε άμεση επαφή με τη διοίκηση για την προώθηση κάποιων θεμάτων της ομάδας.

Κι αμέσως με τη λήξη των εργασιών αυτών, θα έρθει στον Πύργο για μόνιμη εγκατάσταση.

Πηγή:iliaoikonomia

Μην το κρατάς για τον εαυτό σου, διαδωσέ το!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest