Μπέος: Αρχή από Β’ και Γ’ Εθνική!

Δημοσιεύθηκε: 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για την ανάγκη να ξεκινήσει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ σχολίασε και τα τεκταινόμενα στον Άρη.

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου στο Ράδιο Μετρόπολις 

Για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο: «Κατ’ αρχήν πρέπει να γίνουν εκλογές ως τα τέλη Ιουνίου, να προκύψει νέα διοίκηση που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα της δώσουν τον χρόνο να δουλέψει και να έχει δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν γίνει αυτό, δεν περιμένουμε τίποτα».

Για τον νικητή των εκλογών: «Είναι όλα σε λεπτές ισορροπίες. Πιστεύω ότι θα είναι ο Γραμμένος, αλλά δεν είναι δεδομένο. Εκλογικά δεν έχει αντίπαλο, όμως, υπάρχει παρασκήνιο που εύχομαι να μην επαληθευθεί».

Για την επόμενη αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ: «Καλό θα είναι η νέα διοίκηση να ξεκινήσει την ενασχόλησή της από τη Β’ και τη Γ’ Εθνική. Αν δεν βάλεις τις βάσεις και τις υποδομές τι να την κάνεις τη Super League. Θα βλέπαμε καλύτερο ποδόσφαιρο στη Super League αν στις ομάδες της Α’ Εθνικής το 60-70% ήταν Έλληνες. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζονται υποδομές στις κατώτερες κατηγορίες. Όταν στη Β’ Εθνική με εξαίρεση 2-3 ομάδες, οι υπόλοιποι πρόεδροι ασχολούνται με το πόσα χρωστάνε, τον διαιτητή που θα σφυρίξει και το under-over, μιλάμε για μια αρρωστημένη κατάσταση».

Για τον Άρη: «Κάνει μια τεράστια προσπάθεια, όμως, οι άνθρωποί του δείχνουν να έμειναν σε άλλες εποχές. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν το παίζουν τα ονόματα. Δεν κερδίζουν οι φανέλες από μόνες τους. Ο Άρης έχει μια ομάδα με πολλά ονόματα που είναι, όμως, πρώην ποδοσφαιριστές. Ναι μεν μεγάλα ονόματα που έγραψαν ιστορία, όμως, τώρα δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο. Αντίθετα προσφέρουν λιγότερα από ένα παιδάκι 22-23 ετών που έχει διάθεσει να τρέξει για να διακριθεί. Ο Άρης χτίστηκε με πολύ λάθος τρόπος και αν ανεβεί από τους 25 παίκτες που έχει είναι ζήτημα αν θα μείνουν οι τρεις. Τεράστιος παίκτης ο Τζιμπούρ και πολυτέλεια για τη Β’ Εθνική. Όταν όμως έχει στα ενδιαφέροντά του πώς θα πάει στο καζίνο; Από τον ζήλο τους να ανεβάσουν την ομάδα στην Α’ Εθνική έκαναν μεταγραφές βιτρίνας και όχι ουσίας. Χρειάζονται και οι μεταγραφές βιτρίνας, αλλά την ουσία την κάνουν οι παίκτες που δείχνουν διάθεση. Μπορεί να είναι στο -6, όμως, έχει τη δυνατότητα και σαν ιστορία και σαν φανέλα και σαν παίκτες προσωπικότητες να ανατρέψει αυτή τη διαφορά. Δεν είναι εύκολο, όμως. Κυνηγάει. Βέβαια, είναι πιο εύκολο να κυνηγάει ο Άρης, από το να κυνηγούν οι άλλοι τον Άρη».

Για την κριτική στον Αναστόπουλο: «Ο Αναστόπουλος είναι προπονητής πολυτέλεια για τη Β’ Εθνική, όμως, τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν. Θέλω να συμβαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει λόγω μη ικανότητας, αλλά λόγω επιλογών με συγκεκριμένους παίκτες. Έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τον Άρη στην Α’ Εθνική».

Μην το κρατάς για τον εαυτό σου, διαδωσέ το!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest